Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Kuvat ei herkille: Lieksalainen Kari, 37, taiteili ”tyttösen” ruumiin pöydän sisään – ”Nykyään pienestäkin asiasta tulee tunnetuksi”

  • Arttu Koistinen
  • Kari Pennanen
Kari Pennasen pöytä odottaa uutta kotia. Ilmeisesti yksi kiinnostunut ostaja löytyi Helsingistä, mutta välimatka Lieksaan oli liian pitkä. Kari Pennasen pöytä odottaa uutta kotia. Ilmeisesti yksi kiinnostunut ostaja löytyi Helsingistä, mutta välimatka Lieksaan oli liian pitkä.

Lieksalaisen Kari Pennasen, 37, omalaatuinen pöytä on saanut julkisuutta internetissä. Hän nimittäin teki arkkupöydän, jonka sisällä näyttäisi olevan ruumis. Tai ”tyttönen”, kuten tekijä itse kertoo.

- Kyseessä on olohuoneen arkkupöytä, joka on tehty vanhasta lautatavarasta. Siinä on asukas sisällä, ja päällä on karkaistua turvalasia.

Ruumiin sisällä on luuranko, jonka voisi löytää vaikkapa biologian luokasta. Luuranko on päällystetty nestemäisellä lateksilla. Lateksin vaaleankellertävä väri ei miellyttänyt Pennasta, joten hän loihti ruumiille väriä leivontakaakaojauheella ja kanelilla. Ystävä lahjoitti hiuksia ruumiille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pennanen teki pöydän kesällä 2017. Makaaberi kalmopöytä on ollut miehen olohuoneessa siis reilun vuoden päivät.

- Askartelin pöydän parin kuukauden aikana.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

WEBarkku3

WEBarkku2

Puutöistä innostunut Pennanen oli nähnyt kuvia vastaavanlaisista pöydistä, joten hän päätti tehtailla oman pöydän. Lisäksi Pennanen on ollut aina kiinnostunut kauhuelokuvista ja elokuvien käytännön erikoistehosteista ja maskeerauksesta.

Kun pöydän näkee ensimmäistä kertaa, mieleen eittämättä juolahtaa välähdys Psyko-elokuvasta ja Norman Batesin puuhista.

Pennanen tyrkkäsi pöydän myynti-ilmoituksen Tori.fi-sivustolle tiistaina aamulla. Sitten ilmoitus poistettiin ja palautettiin. Kuulemma inhimillinen virhe, Pennanen sanoo.

Työtön Pennanen kauppaa suurinta työtään, koska kaikki raha on tervetullutta. Hän arvioi, että projektiin kului rahaa yli 500 euroa. Myynti-ilmoituksessa hintapyyntö on 800 euroa.

- Luuranko tuli Jenkeistä, se maksoi 250 euroa. Lasi maksoi 180 euroa. Mekko löytyi kirpparilta. Minulla ei ole mitään hajua, kuka mies ruumiin päällä olevassa vanhassa valokuvassa on.

- Muutamia vakavia tarjouksia on tullut. Helsingissä oli yksi kiinnostunut, mutta sitten hän tajusi, että pöytä pitäisi hakea Pohjois-Karjalasta. Ei pöytää postipaketissa pysty lähettämään, Pennanen huomauttaa.

Pöytä ei ole Pennasen kodin ainoa esine, josta herkempi voisi saada painajaisia.

- Olen päällystänyt pääkalloja lateksilla, ja valmistumassa on miniatyyrisähkötuoli.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

WEBarkku4

IMG1899

Pennasen pöydästä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. Hän on käynyt lueskelemassa kommentteja lehden Facebook-sivulta.

- Kommentteja oli parisataa. Osa tykkäsi tekeleestäni, ja joidenkin mielestä olen täysin sairas, metsätalousinsinööriksi Joensuussa opiskellut ja myöhemmin verkkokaupassa työskennellyt Pennanen summaa.

Sukulaiset olivat ilmeisesti kertoneet Pennasen äidille hänen verkkojulkisuudestaan. Toisaalta Pennanen on jakanut valokuvia töistään sosiaalisessa mediassa jo aikaisemminkin.

- Nykyään pienestäkin asiasta tulee tunnetuksi verkossa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa