Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kotimaa

Itärajan autorajoitus tuli presidentti Niinistölle yllätyksenä

  • STT
Presidentti Sauli Niinistö ei usko, että Venäjä pyrkisi tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Presidentti Sauli Niinistö ei usko, että Venäjä pyrkisi tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Presidentti Sauli Niinistö yllättyi Venäjän uudesta tullilaista. Hän ei kuitenkaan usko Venäjän pyrkineen tarkoituksella vaikeuttamaan itärajan ylityksiä.

Niinistön mukaan hänellä ei ollut ennalta tietoa laista, jonka perusteella osalta suomalaisautoilijoita on penätty rajalla korkeitakin takuumaksuja. Lain vuoksi rajanylityspaikalla oli viikonvaihteessa pitkiä jonoja.

Uuden tullilain mukaan Venäjällä voi kerrallaan olla vain yksi saman omistajan ajoneuvo. Tämä aiheuttaa ongelmia kuljettajille, joiden auto on esimerkiksi rahoituslaitoksen omistuksessa osamaksun tai leasing-sopimuksen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Onko käynyt Venäjän hallinnossa niin, että yksi hallinnon haara vetää jonnekin suuntaan, ja se meidät ainakin yllätti, Niinistö sanoi Päätoimittajien yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä tänään päivällä.

Presidentti kertoi, että hänen viime Venäjän-vierailullaan keskusteltiin rajaliikenteen kehittämisestä ja Venäjän halusta lisätä rajanylityspaikkoja.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa