Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kotimaa

IL: Kuopion turmabussin kuljettaja saa jatkaa ajamista

  • Arttu Koistinen, STT
  • Timo Hartikainen / Lehtikuva

67-vuotias mies, joka kuljetti bussia Kuopion onnettomuudessa, menetti ajo-oikeutensa onnettomuuden jälkeen, Iltalehti uutisoi.

Elokuun 24. päivä tapahtuneessa Kuopion bussiturmassa kuoli neljä ja loukkaantui 22 ihmistä. Onnettomuudessa Kemin Liikenteen linja-auto syöksyi Kuopion moottoritien liittymästä sillan kaiteen läpi rautatielle vajaat kymmenen metriä.

Linja-auto kuljetti Kalixista Pohjois-Ruotsista Kuopion Rauhalahteen matkalla ollutta lauluryhmää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuljettajaa epäillään muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeistä kuoleman- ja vammantuottamuksista, Iltalehti kirjoittaa.

- Tällainen (väliaikainen ajokielto) on normaalikäytäntö, kun on epäily törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, tutkintaa johtava rikoskomisario Pekka Jäntti kertoo lehdelle.

Iltalehden mukaan poliisin päätös ajo-oikeuden väliaikaisesta peruuttamisesta ei kuitenkaan vaikuta kuljettajan mahdollisuuksiin jatkaa työtään esimerkiksi ammattimaisena bussinkuljettajana.

Iltalehden mukaan syynä on se, että tieto suomalaisen ajokortin hyllytyksestä ei välity Ruotsin viranomaisille. Iltalehden tietojen mukaan kyseisellä kuljettajalla on yhä täydet ajoluvat Ruotsissa.

Mies sai uusittua ammattikorttinsa lokakuussa 2008 lääkärin tekemän soveltuvuusarvioinnin jälkeen, Iltalehti kirjoittaa.

Jo aiemmin on kerrottu, että bussin matkustajat olivat kiinnittäneet huomiota bussikuskin ajotapaan. Matkustajista osa oli myös pyytänyt tätä ajamaan hiljempaa.

Lue lisää:

IS: Yksi liikennöitsijä oli jo lopettanut Kuopion turmakuskin käyttämisen - "Matkustajilta tuli moitteita, että ajetaan jatkuvasti ylinopeutta"

Savon Sanomat: Kuopion bussiturman kuljettajan käytös ja ajotapa herättäneet aiemmin huomiota

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa