Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Kotimaa

SDP:n ensimmäiset eurovaaliehdokkaat julki – joukossa Kumpula-Natri ja Näkkäläjärvi

  • STT
Joukossa on muun muassa nykyinen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri. LEHTIKUVA / SAMI HALINEN Joukossa on muun muassa nykyinen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri. LEHTIKUVA / SAMI HALINEN
Suurin oppositiopuolue SDP on julkistanut ensimmäiset eurovaaliehdokkaansa. Heidän joukossaan ovat nykyinen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Lisäksi ehdokkaiksi tulevat Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Kaisa Penny sekä Euroopan demarinuorten kattojärjestön pääsihteeri Tuulia Pitkänen. SDP esitteli ehdokkaat aamulla puoluetoimistollaan Helsingissä.

Eurovaalit pidetään ensi vuonna 26. toukokuuta. Suomella on nykyisin 13 paikkaa EU-parlamentissa, mutta määrä näyttäisi kasvavan yhdellä meppipaikalla Britannian EU-eron seurauksena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

EU-parlamentin jäsenet valitaan vaaleilla joka viides vuosi. Edellisissä EU-vaaleissa vuonna 2014 kokoomus ja keskusta saivat kumpikin kolme meppipaikkaa, SDP ja silloiset perussuomalaiset kumpikin 2 paikkaa sekä vihreät, vasemmistoliitto ja RKP kukin yhden paikan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa