Torstai, 21.11.2019 
Hilma
Kotimaa

Nurmeksen Porokylän ampumisesta veljeksille vankeutta - Uhria kohti ammuttiin seitsemän kertaa

  • Olli Sorjonen

Kaksi nurmeslaista miestä tuomittiin vankeusrangaistuksiin kesäkuussa Porokylässä tapahtuneen ampumavälikohtauksen takia. Toinen miehistä tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja toinen kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi.

Alun perin veljeksiä epäiltiin murhan yrityksestä, laittomista uhkauksista, vahingonteoista ja ampuma-aserikoksista. Syyttäjä vaati miehille vähintään seitsemän vuoden vankeustuomioita.

Allan Gunnar Olavi Palm, 37, sai kolmen vuoden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta, lievästä vahingonteosta ja ampuma-aserikoksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Feija Robert Jalmar Palm, 28, tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Käräjä-oikeuden ratkaisuun voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen, joten tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tilanteet saivat alkunsa kesäkuun puolivälissä, kun Allan Palm ja kaksi muuta miestä tulivat uhkailemaan myöhemmin ampumisen kohteeksi joutuneen miehen kotiovelle Nurmeksen Porokylässä. Asunnossa oli uhrin lisäksi hänen serkkunsa ja tämän poika.

Miehet olivat suusanallisesti uhkailleet heitä ampumisella ja tappamisella sekä vaatineet oven avaamista. Tuona iltana tilanne jäi uhkailun tasolle.

Seuraavana päivä Allan Palm ja Feija Palm palasivat kerrostalolle.

Tapahtumapaikalla oli myös poliisipartio. Poliisi ei kuitenkaan ehtinyt puuttua tilanteeseen, sillä miehet tulivat paikalle takapihojen kautta.

Tuomion mukaan Palmit olivat sopineet etukäteen, että uhria ammutaan. Veljeksistä vanhempi eli Allan Palm uhkasi uhria veitsellä, ja Feija Palm ampui häntä kohti 7,65-millisellä pistoolilla kerrostalon pihalla.

Feija Palm laukaisi aseensa seitsemän kertaa: kolmesti ulkoa uhrin paetessa ulkoa sisälle sekä neljä laukausta kerrostalon porraskäytävässä, josta uhri pääsi pakenemaan asuntoonsa.

Allan Palm oli kehottanut nuorempaa veljeään ampumaan uhria. Ampuja oli uhrista vain muutaman metrin päässä, mutta uhri ei saanut osumia.

Oikeuden mukaan uhria oli yritetty ampua polviin.

Ampumavälikohtauksessa mahdollisessa vaarassa olivat myös kerrostalon muut asukkaat; yksi luodeista läpäisi naapurissa asuneen naisen asunnon ulko-oven. Kiinteistön omistaa Kiinteistö oy Nurmeksen Vuokratalot. Koko kiinteistössä on 22 huoneistoa ja niissä asuu 34 ihmistä. Ampumiset tapahtuivat sunnuntai-iltana kello 18:n aikaan.

Palmien ase oli laiton. Allan Palm oli kertomansa mukaan hankkinut kyseisen Star-pistoolin vaihtamalla sen kesäkuun alkupuolella Kuopion torilla toiseen laittomaan, aiemmin omistamaansa Smith&Wesson-merkkisen revolveriin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa