Torstai, 13.12.2018 
Seija
Kotimaa

"Sää voi tuntua hyvinkin erikoiselta" - Syysmyrskytuulet puhaltavat Suomeen lauantaina

  • STT, Olli Sorjonen
  • Mikko Makkonen
Rauli-myrsky riepotteli elokuussa 2016. Rauli-myrsky riepotteli elokuussa 2016.

Perjantaina voi osassa maata nauttia vielä viimeisistä lämpimistä päivistä ennen kuin sää muuttuu syksyisemmäksi, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lauantaina Suomeen odotetaan syysmyrskyä.

Britteinsaarten länsipuolella on kehittymässä koilliseen liikkuva matalapaine, jonka ennustetaan muuttuvan perjantaina Pohjanmerellä myrskyksi.

Pohjanlahdella ja lounaisilla merialueilla tuuli yltyy monin paikoin myrskylukemiin. Maan länsiosissa tuulen ennustetaan maa-alueilla yltyvän päivällä puuskissa 17–22 metriin sekunnissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa vaarallisen voimakkaan etelätuulen todennäköisyys on 70 prosenttia perjantain ja lauantain välisestä yöstä lauantai-iltaan. Tuulen nopeus voi olla puuskissa 15 metriä sekunnissa. 

Puuskien odotetaan olevan kovia myös muualla maassa. Maan lounasosissa puuskatuulet voivat yllättää paikoin jo perjantai-iltana, kun voimakas kylmä rintama ja siihen liittyvät sade- ja ukkoskuurot saapuvat alueelle lounaasta.

- Puuskainen tuuli kaataa paikoin puita ja voi aiheuttaa ajoittain häiriöitä liikenteessä ja sähkönjakelussa, sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

- Etenkin perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä sää voi tuntua hyvinkin erikoiselta, kun tuulisen syysyön lämpötilat ovat lähellä 20 astetta, Korpela sanoo tiedotteessa.

Ensi viikon alussa sää viilenee, ja paikoin pohjoisessa on luvassa yöpakkasia. Lännessä voidaan odottaa hallaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa