Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Kotimaa

Krista Mikkosen mukaan hallitus hylkäsi naisten oikeudet - "Hyvä veli -verkosto riensi apuun"

  • Arttu Koistinen, STT
  • Jarno Artika
Arkistokuva kesäkuulta 2017 Arkistokuva kesäkuulta 2017

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen ilmaisi tuoreeltaan pettymyksensä eduskunnan luottamusäänestyksen tulokseen.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–60 perjantaina. Tyhjää äänesti 18 edustajaa, poissa oli 21. Äänestyksen taustalla olivat Soinin aborttikannanotot.

- Hallitus antoi periksi Suomen ulkopolitiikan pitkästä linjasta ja valitsi sen sijaan Soinin arvot. Hyvä veli -verkosto riensi apuun pelastamaan Soinin välittämättä naisten oikeuksista, Mikkonen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäluottamusta Soinille olivat esittäneet oppositiopuolueet SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP, jotka ovat olleet tyytymättömiä Soinin aborttikannanottoihin.

Epäluottamusesityksen tekijöiden mielestä Soinin toiminta ulkomailla kiistää naisten oikeudet ja Suomen ulkopoliittisen linjan.

Luottamusäänestys kohdistui vain ulkoministerin toimintaan, ei koko hallitukseen, Mikkonen ilmoittaa.

- Näin hallituspuolueiden kansanedustajille haluttiin antaa mahdollisuus äänestää naisten oikeuksien puolesta.

- Erityisen pettynyt olen kokoomuksen ja keskustan kansanedustajien toimintaan. Moni heistä puhuu naisten oikeuksista, mutta kun tuli tekojen aika, rohkeus ei riittänyt rikkomaan ryhmäkuria, Mikkonen jatkaa.

Lue lisää:

Ulkoministeri Soini sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–60

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa