Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Poliisi Kiihtelysvaaran kirkon palosta: Näyttää todennäköiseltä, että kirkko sytytettiin tahallaan

  • Anni Kuittinen

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Kiihtelysvaaran kirkon palosta. Lähes 250 vuotta vanha kirkko paloi maan tasalle sunnuntaiaamuna. Palo sai alkunsa kello viiden aikaan.

Tällä hetkellä rikoksen mahdollisuus näyttää todennäköisimmältä syttymissyyltä ja sen vuoksi asiaa tutkitaan törkeänä vahingontekona, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisin epäily perustuu siihen, että ensimmäisenä paikalle tulleet henkilöt havaitsivat palon olevan käynnissä kirkon ulkoseinässä. Lisäksi ensimmäisenä kirkkoon sisälle mennyt havaitsi, ettei kirkon sisällä ollut savua tai liekkejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sähköpääkeskus sijaitsee kirkon sisällä lähellä aluetta, jossa palo ensimmäiseksi havaittiin. Poliisin mukaan ei ole voitu sulkea pois myöskään sitä mahdollisuutta, että palo olisi saanut alkunsa sähköpääkeskuksesta.

Poliisi on eristänyt kirkon alueen ja ulkopuolisilta on tapahtumapaikalle pääsy kielletty.

Poliisi kuulustelee parhaillaan ensimmäisenä paikalle tulleita silminnäkijöitä. Varsinaisen palopaikan tekninen tutkiminen voi alkaa vasta huomenna raunioiden jäähdyttyä. Poliisi tuo tuolloin paikalle palokoiran.

Poliisi pyytää havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydestä sunnuntaiaamuyöltä puolenyön ja aamuviiden väliseltä ajalta.

Poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot kirkon alueella kyseisenä aikana liikkuneista ihmisistä ja autoista. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai asiaa tutkivan poliisin numeroon 0295456461.

Alla Karjalaisen kuvaajan Marko Puumalaisen video palopaikalta sunnuntaiaaamulta.

Lue lisää:

Poliisi kirkkopalosta: Rikoksen mahdollisuus näyttää todennäköisimmältä syttymissyyltä

Kirkon kiinteistömestari pelasti palavasta kirkosta alttaritaulun ja ehtoollishopeat - "Aika painavaltahan tuo nyt jälkikäteen tuntuu"

Piispa Jari Jolkkonen Kiihtelysvaaran kirkkopalosta: "Meidän on heti ryhdyttävä suunnittelemaan tulevia ratkaisuja"

Kiihtelysvaaralaiset kokoontuivat hartaustilaisuuteen - "Meillä on käsillä yhteinen suru ja järkytys"

Päivitetty klo 12.28: Lisätty tieto palokoirasta ja siitä, ettei kirkon sisällä aluksi havaittu savua tai liekkejä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa