Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Kotimaa

Keskustalainen valtuutettu puhui ihmisroskasta – poliisi ei aloita tutkintaa

  • STT
Riikka Moilasen kaupunginvaltuustossa pitämästä puheenvuorosta jätettiin tutkintapyyntö, jossa valtuutettua epäiltiin kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. LEHTIKUVA/YLE Riikka Moilasen kaupunginvaltuustossa pitämästä puheenvuorosta jätettiin tutkintapyyntö, jossa valtuutettua epäiltiin kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. LEHTIKUVA/YLE
Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk.) "ihmisroska"-termin käytöstä ei aloiteta esitutkintaa, kertoo Oulun poliisi. Moilasen syyskuun alussa kaupunginvaltuustossa pitämästä puheenvuorosta jätettiin tutkintapyyntö, jossa valtuutettua epäiltiin kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Poliisilaitos ei aloita kunnianloukkaustutkintaa myöskään Kaleva-sanomalehdestä. Uutisoidessaan Moilasen puheenvuorosta lehti julkaisi jutun yhteydessä kuvan, jossa esiintyvä ihminen saattoi olla läheisten ja tuttavien tunnistettavissa. Kuvattu ihminen on vaatinut lehdelle rangaistusta tapauksesta.

...

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korjattu aiempaa uutista klo 14.19: Täsmennetty tiedolla, että kyse on ihmisroska-termin käytöstä yhdessä puheenvuorossa, ei useammasta puheesta.

Korjattu aiempaa uutista klo 15.41: Ilmaisu "kuvan ihmisestä, joka oli tunnistettu kuvan perusteella" korvattu ilmaisulla "kuvan, jossa esiintyvä ihminen saattoi olla läheisten ja tuttavien tunnistettavissa".

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa