Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Kotimaa

Poliisi: Kiihtelysvaaran kirkon sytyttämisessä käytetty luultavasti palavaa nestettä, epäily rikoksesta entistä vahvempi

  • Jani Leinonen

Joensuun poliisiaseman rikostutkinta on jatkanut sunnuntai-illan ja maanantain aikana Kiihtelysvaaran kirkon paloon liittyvää tutkintaa yhdessä keskusrikospoliisin Joensuun yksikön kanssa. Itä-Suomen poliisi tiedotti tutkinnan etenemisestä maanantaina kello 12.30.

- Olemme käynnistäneet yhdessä pelastuslaitoksen palonsyyntutkijan kanssa tapahtumapaikkatutkinnan Kiihtelysvaaran kirkon raunioilla tänä aamuna. Rauniot ovat jäähtyneet illan ja yön aikana sen verran, että tekninen tutkinta kykeni aloittamaan tutkimuksensa, tiedottaa tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand.

Wetterstrand kertoo, että tapahtumapaikkatutkinnassa on käytetty myös kahta poliisin palokoiraa, jotka ovat tehneet ilmaisuja kirkon raunioissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ilmaisut viittaavat tässä vaiheessa siihen, että kirkon sytyttämisessä on käytetty mahdollisesti palavia nesteitä. Näin ollen todennäköisyys sille, että kirkon paloon liittyy rikos, on entistä vahvempi. Koirien ilmaisemista kohdista otetaan näytteitä, jotka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi, Wetterstrand selvittää poliisin tiedotteessa.

Varhain sunnuntaina ensimmäisenä palopaikalle tulleet ihmiset havaitsivan tulen kirkon koilliskulman ulkoseinässä. Poliisi on jo puhuttanu ensimmäisenä paikalle tulleet henkilöt.

Poliisille ei ole tullut silminnäkijähavaintoja kirkon paloon liittyen sunnuntain jälkeen.

- Poliisille ilmoitetut vihjeet ovat lähinnä arvailuja siitä, kuka voisi olla mahdollisesti teon takana. Vihjeitä tarkistetaan parhaillaan, Wetterstrand sanoo.

Poliisi ei ole ottanut ketään kiinni tekoon liittyen ja pyytää edelleen havaintoja Kiihtelysvaaran kirkon läheisyydestä sunnuntailta aamuyöltä kello 0-5 väliseltä ajalta.

Poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot kirkon alueella kyseisenä aikana liikkuneista ihmisistä ja autoista. Havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai asiaa tutkivan poliisin numeroon 029 545 6461.

Alla sunnuntaina kuvattu video Kiihtelysvaaran kirkon raunioilta:

Lisää aiheesta:

Kirkkonsa menettänyt Kiihtelysvaara siirtää messut seurakuntataloon – "Kyllä tässä ollaan ilman sanoja oltu, on halattu ja itketty"

Tulipalossa tuhoutunut Kiihtelysvaaran kirkko oli tunnettu taidokkaista maalauksista ja paanukatosta - katso video vuonna 1770 valmistuneen kirkon sisältä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa