Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Kari Kulmala: Vaaralliset koirarodut luokiteltava ja tehtävä luvanvaraisiksi

  • Anni Kuittinen
  • Sirpa Suomalainen

Sinisten kansanedustaja Kari Kulmala ehdottaa toimenpidealoitteessaan, että hallitus ryhtyisi toimenpiteisiin vaarallisten koirarotujen selvittämiseksi.

Kulmalan mukaan vaarallisten koirarodut tulisi tehdä luvanvaraisiksi ja vaarallisten koirien haltijat tulisi velvoittaa kouluttautumaan ja suorittamaan koirakortti.

- Suomessa koirien tekemät hyökkäykset ovat lisääntyneet ja "vaaralliseksi luokiteltuja" koirarotuja on yhä enemmän muun muassa narkomaaneilla sekä väkivaltarikollisilla. Heille ne ovat nykyisin eräänlaisia statuseläimiä ja suojelevat heitä toisilta rikollisilta sekä myös viranomaisilta, Kulmala toteaa tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa huonosti koulutettu koira on pahempi kuin teräase tai jopa vaarallisempi kuin ampuma-ase tietyissä olosuhteissa.

- Tällaiset koirat ovat monen lapsiperheenkin naapureina sekä viranomaisia vastassa kotihälytyksillä ja kotietsinnöissä. Tiedän tämän vuosikymmenien kokemuksella poliisityöstä.

Kulmala ehdottaa, että ministeriö selvittäisi ja luokittelisi yhdessä asiantuntijoiden kanssa ne koirarodut, jotka kouluttamattomina tai vähän koulutettuina ovat ihmisille vaarallisia.

Vaaralliset koirarodut tulisi Kulmalan mukaan olla luvanvaraisia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa