Sunnuntai, 1.11.2020 
Lyly, Pyry
Kotimaa

IL: Kyösti Kakkonen vastustaa kiivaasti naisten päästämistä Pörssiklubiin - "Kaikesta nousee hirveä negatiivinen akkaälämölö, jota tohvelisankarit säikähtävät"

  • Anni Rodriguez
  • Kimmo Kirves
Kyösti Kakkonen arkistokuvassa toukokuussa 2018. Kyösti Kakkonen arkistokuvassa toukokuussa 2018.

Tokmannin perustaja, joensuulainen liikemies Kyösti Kakkonen otti kovin sanoin kantaa, kun Helsingin Pörssiklubi äänesti keskiviikkona sääntömuutoksesta, joka sallisi myös naiset klubin jäseniksi.

Asiasta uutisoi Iltalehti. Kyösti Kakkonen oli yksi eniten sääntömuutosta vastustaneista. Kakkonen protestoi kokouksessa käyttämässään puheenvuorossa median ja muotivirtausten perässä menemistä.

Kakkosen mukaan hänellä ei ole mitään naisia vastaan, mutta hän "haluaa kunnioittaa Pörssiklubin historiallisia perinteitä nimenomaan herraklubina."

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Miksi sitten ei ole trendikästä olla rehellisesti omaa mieltään? Olemmeko me miehet todella niin heikkoja, että emme kunnioita perinteitä, vaan hyppäämme heti seinille, kun joku sanoo ”pöö, naistenkin pitää päästä jonnekin”, Kakkonen pohtii.

– Miehistä on tulossa kuohittuja tohvelisankareita, hän jatkaa Iltalehdelle.

Kakkonen syyttää mielipidelobbauksesta muun muassa mediaa ja yleistä mielipideilmapiiriä.

– Heti isketään kauhea leimakirves, jos haluaa kunnioittaa vanhoja perinteitä. Kaikesta nousee hirveä negatiivinen akkaälämölö, jota tohvelisankarit säikähtävät.

Pörssiklubissa asian käsittely jäi vielä kesken, sillä sääntömuutos vaatii, että kaksi kolmasosaa kahdessa erillisessä äänestyksessä annetuista äänistä kannattaa naisten jäsenyyttä. Ensimmäisessä äänestyksessä naisten jäseniksi hyväksymisen puolesta äänesti 69 prosenttia.

Lähde: Iltalehti

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi