Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Murtautujat iskivät aamuyöllä lieksalaiseen asuntoon - Nukkumassa ollut Heta kertoo: "Heräsin hirveään räsähdykseen, kun ulko-oven lasi hajotettiin"

  • Jani Leinonen
Kuva: Heta Nevalainen Kuva: Heta Nevalainen

Joensuulainen Heta Nevalainen heräsi varhain torstaiaamuna vanhempiensa luona Lieksan Vuonislahdessa melkoiseen järkytykseen: murtautujat iskivät asuntoon. Nevalainen haluaa korostaa, että tulevien murtojen estämiseksi asuntoon tulee pikimmiten uudet hälytysjärjestelmät.

- Heräsin viiden maita yläkerrasta hirveään räsähdykseen, kun ulko-oven kolmikerroslasi hajotettiin. Painelin alas ja siellä oli kaksi pilottitakkista häiskää, joille äitini huusi, Nevalainen kuvailee tapahtumia Karjalaiselle.

Nevalainen kertoo yrittäneensä murtautujia pakenemasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Yritin estää toista pakenemasta, mutta tämä onnistui vetämään minut kenttään ulkorappusilla ja (murtautujat) juoksivat autoon. Juoksin perään sen verran, että kerkesin saada rekisterinumeron ylös.

Nevalainen teki murrosta päivityksen Facebookiin muun muassa Lieksa-ryhmään. Nevalaisen päivitystä on jaettu satoja kertoja, ja se on herättänyt huolta lieksalaisissa.

- Onhan tuo vallan outoa, kun täällä kylillä on iät ajat ihmiset elelleet vähän niinkuin lintukodossa, ettei puhettakaan moisista murtautujista, Nevalainen kummastelee.

Nevalainen ilmoitti murrosta tuoreeltaan poliisille. Poliisi tutkii murtoa.

- Poliisi sanoi torstaina puhelimessa, että samaan "autokuntaan" liittyy myös jokin Joensuussa tapahtunut teko, Nevalainen kertoi Karjalaiselle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa