Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Kristillisdemokraatit panisi kaiken sokerin verolle

  • STT
Kristillisdemokraattien mukaan sokerivero kohdistuisi tasapuolisesti eri tuoteryhmiin ja perustuisi elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrään. LEHTIKUVA / Eveliina Mustonen Kristillisdemokraattien mukaan sokerivero kohdistuisi tasapuolisesti eri tuoteryhmiin ja perustuisi elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrään. LEHTIKUVA / Eveliina Mustonen
Kristillisdemokraatit kannattaa Suomeen sokeriveroa, joka olisi puolueen mukaan terveysperusteinen ja paikkaisi vuoden 2017 alussa poistuneen makeisveron jättämän aukon.

Sokeriveroaloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.), jonka mukaan sokerin kulutusta vähentävälle terveysperusteiselle verolle on edelleen kansanterveydellinen tarve.

–  Suomalaiset syövät ja juovat edelleen liikaa sokeria. Kasvavalla sokerinsyönnillä on kansanterveydellisiä ja taloudellisia vaikutuksia, Räsänen kertoo puolueen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolueen mukaan sokerivero kohdistuisi tasapuolisesti eri tuoteryhmiin ja perustuisi elintarvikkeisiin lisätyn sokerin määrään. Verolle pantaisiin niin Suomessa valmistettu kuin maahantuotu sokeri sekä kaikki maahantuodut sokeria sisältävät tuotteet.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa