Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Kotimaa

Ruokavirasto välttämässä Fimea-kohun – henkilöstö saa jäädä nykyisille paikkakunnilleen

  • STT
Ruokaviraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikari tiedotustilaisuudessa Helsingissä. LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto Ruokaviraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikari tiedotustilaisuudessa Helsingissä. LEHTIKUVA/Antti Aimo-Koivisto
Suomi saa vuodenvaihteessa uuden ison viraston, kun noin tuhannen työntekijän Ruokavirasto aloittaa toimintansa. Viraston pääpaikaksi tule Seinäjoki, mutta sen henkilöstömäärältään suurin toimipiste on Helsingissä.

Tulokas toimii kaikkiaan 20 paikkakunnalla.

–  Ruokaviraston henkilöstö saa jäädä nykyisille paikkakunnilleen, entisille työpaikoilleen. Se on hyvä asia. Meidän ei tarvinnut käydä sitä keskustelua, jota esimerkiksi Fimea kävi, vertaa Ruokaviraston pääjohtajaksi nimitetty Antti-Jussi Oikarinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistaminen roikkui pitkään otsikoissa, kun sen henkilökunta ei halunnut muuttaa pois pääkaupunkiseudulta.

Ruokaviraston tähtäin on jokseenkin päinvastainen.

–  Toivottavasti kuluttajat eivät huomaa mitenkään – ainakaan heti –  tämän viraston olemassaoloa. Pyrimme simppeliin organisaatioon.

Sen Oikarinen tosin toivoo näkyvän asiakkaille asti, jos Ruokavirasto onnistuu pienentämään turhaa byrokratiaa.

Ei säästöbudjettia

Suurvirasto pyrkii tuomaan lisää turvallisuutta ja kilpailukykyä ruokajärjestelmään.

–  Ison keskusviraston perustaminen tuo laajemmat hartiat. Näin koko ruokaketjun tarpeet pystytään ottamaan aiempaa paremmin huomioon, Oikarinen lupaa.

Sen sijaan säästötavoitteet eivät ole hänen mukaansa syynä "hallinnolliseen humppaan". Yhdistyvien tahojen vuotuinen kokonaisbudjetti säilyy entisellään, noin 70 miljoonassa eurossa.

Ruokavirastoksi yhdistyvät Elintarvikevirasto Evira, Maaseutuvirasto Mavi sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskuksesta. Niiden entisten tehtävien lisäksi Ruokavirasto edistää alansa ulkomaanvientiä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa