Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Joensuusta lähtenyt kiskobussi roihahti ilmiliekkeihin kesken matkan - poikansa kanssa kyydissä ollut Saara: "Kyllähän se säikäytti"

  • Jani Leinonen
  • Nelli Kettunen

Joensuusta Pieksämäelle matkalla ollut kiskobussi syttyi palamaan maanantaina kello 9.20. H720-juna oli lähtenyt liikkeelle Joensuusta kello 7.

Kiskobussi kulki Huutokosken aseman lähistöllä Joroisissa, kun junankuljettaja kuulutti matkustajille, että junassa on teknisiä ongelmia.

Hetken kuluttua juna pysähtyi, ja kuljettaja käski matkustajia poistumaan välittömästi junasta. Junan alta tuli jo kipinöitä, ja kuljettaja aloitti alkusammutuksen. Palo kuitenkin laajeni, ja kohta junan alta loimusi liekkejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kyllähän se säikäytti, kun kyydissä oli paljon alaikäisiä ja koululaisia, kyydissä ollut Saara Suihko kertoi Karjalaiselle tapahtumapaikalta.

- Kiskobussi oli tupaten täynnä, Suihko kuvaili.

Suihkon mukaan kaikki matkustajat ehtivät kuitenkin ongelmitta ulos junasta.

Pelastuslaitos tiedotti maanantaina kello 9.57, että junapalo on hallinnassa ja palopaikalla on meneillään jälkiraivaus. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Ennen kello kymmentä matkustajilla ei ollut tietoa, milloin ja millä he pääsevät jatkamaan matkaansa.

VR:n tiedotti, että matkustajat viedään eteenpäin busseilla. Bussit lähtivät Huutokoskelta noin kello 10.15, ja toinen niistä ajaa reittiä Huutokoski-Mikkeli-Kouvola, toinen reittiä Huutokoski-Pieksämäki-Jyväskylä-Tampere.

Paikalle tuli ambulansseja, joihin matkustajat pääsivät lämmittelemään.

- Joudutaan odottelemaan, mutta ensihoito pitää huolta. Ei tässä ole enää mitään hätää, kertoi poikansa kanssa matkustanut Suihko.

Juna koki matkalla ongelmia jo aiemmin, sillä radalla olevien lehtien vuoksi se jäi myöhään aikataulusta jo parikymmentä minuuttia.

Aiemmin aiheesta:

Kuvat: Joensuusta Pieksämäelle matkalla ollut juna syttyi palamaan

Oletko paikan päällä? Voit lähettää toimitukseen kuvan Whatsappilla numeroon 050 3500 245 tai jutun lopussa olevalla lomakkeella.

Muokattu 15.10.2018 kello 10.30: Lisätty VR:n antama tieto korvaavista bussikuljetuksista.

Muokattu 15.10.2018 kello 12.10: Joensuun ja Pieksämäen välisissä kiskobusseissa ei ole konduktööriä, joten matkustajia ohjeisti ja junan ensisammutuksesta huolehti kuljettaja.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa