Tiistai, 23.4.2019 
Jyrki, Jyri, Jori
Kotimaa

Poliisi Kalajoen kuolonkolarista: Auton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 165 km/h

  • Arttu Koistinen
  • LEHTIKUVA / TOMI HIRVINEN

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että Kalajoen kuolonkolari sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 1.22 ja hälytys hätäkeskukseen onnettomuudesta tuli kello 1.59, Oulun poliisi tiedotti tiistaina.

Poliisin mukaan tapahtuma-aika selvisi onnettomuusauton pysähtyneestä kellosta.

- Täsmälleen samaan aikaan lähistöllä oleva seismologian laitoksen mittauspiste Kamusenperällä on rekisteröinyt jäljen, joka ei sovi maanjäristykseen eikä mihinkään räjäytykseen. Kyse on varsin todennäköisesti kolariauton törmäyksestä aiheutunut rekisteröinti, poliisi toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan mittauspiste sijaitsee onnettomuuspaikan lähistöllä. Poliisin tutkimuksissa on myös selvinnyt, että onnettomuusauton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 165 km/h.

- Puhutteluissa ja kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä mökillä olleessa seurueessa oli nautittu alkoholia. Toistaiseksi asiassa ei kuitenkaan epäillä rattijuopumusta, poliisi tiedottaa.

Kuljettajan ja muiden onnettomuudessa menehtyneiden henkilöiden mahdollinen veren alkoholimäärä tulee ilmi oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Lue lisää:

Poliisi pääsi kuulemaan Kalajoen kuolonkolarissa loukkaantunutta nuorta miestä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa