Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Kotimaa

Outokumpu ottaisi syyniin raideyhteyden Kuopioon - yhdistäisi maakuntakeskukset

  • Marita Jalkanen
  • Marko Puumalainen
Outokummun kaupungin mielestä erityisesti Kuopion ja Joensuun välisen henkilöliikenneyhteyden kehittäminen olisi nostettava erityistarkasteluun, kun rautateiden osto- ja velvoiteliikennettä kehitetään ja valitaan pilottialueita, Outokummun kaupunki lausuu liikenne- ja viestintäministeriölle.

Ministeriössä suunnitellaan osto- ja velvoiteliikenteen seuraavaa kautta vuodesta 2020 eteenpäin.

Outokummun kaupunki tarkoittaa ratayhteyttä Siilinjärvi-Viinijärvi -radalla eli Kuopiosta Siilinjärven ja Juankosken kautta Outokumpuun, Viinijärvelle ja Joensuuhun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lausunnon mukaan jo olemassa olevan ratainfran käyttö mahdollistaisi uuden, ympäristöystävällisen liikkumismuodon kahden maakuntakeskuksen välille ja tarjoaisi asianmukaisen liityntäyhteyden liikenteen kansalliseen runkoverkkoon niin työ-, opiskelu- kuin vapaa-ajanmatkustajille.

Myös Varkaus-Joensuu -välin liikenteen kehittämismahdollisuuksia on syytä tarkastella jo ennen uutta kautta. Yhden päivittäisvuoron lisääminen Viinijärveltä molempiin liikennöintisuuntiin olisi tarpeen jo ensi vuonna, kaupunginhallitus toteaa maanantaina antamassaan lausunnossa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa