Torstai, 21.3.2019 
Pentti
Kotimaa

Perustuslakivaliokunta ei tehnyt vielä päätöksiä sote-asiantuntijoista – "ensi viikolla jatketaan"

  • STT
Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan valiokunta keskustelee tänään lähinnä siitä, keitä asiantuntijoita se kuulee. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan valiokunta keskustelee tänään lähinnä siitä, keitä asiantuntijoita se kuulee. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Perustuslakivaliokunta ei vielä tehnyt päätöksiä sote-paketin yhteydessä kuultavista asiantuntijoista. Puheenjohtaja Annika Lapintien (vas.) mukaan keskustelua asiantuntijoista jatketaan ensi viikolla.

Perustuslakivaliokunnan kokous kesti yli kolme tuntia. Kokouksessa käsiteltiin myös muun muassa tiedustelutoiminnan valvontaa ja kuultiin sen asiantuntijoita.

Perustuslakivaliokunnan sote-käsittely tulee viemään useita viikkoja. Sen jälkeen se antaa kommenttinsa jälleen sosiaali- ja terveysvaliokunnalle, joka laatii niiden pohjalta varsinaiset mietinnöt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedustelulakipaketti on Lapintien mukaan jo pitkällä, mutta lisäksi perustuslakivaliokunnan käsiteltävänä on paljon budjettilakeja, joita "letitetään" sopiviin väleihin.

Lapintie on arvioinut, että on siinä rajalla, ehtiikö perustuslakivaliokunta käsitellä soten kolme mietintöluonnosta ennen joulua.

–  Se on siinä rajoilla, että ollaanko ehditty kuulla kaikki tarvittavat asiantuntijakommentit siihen mennessä vai meneekö tammikuulle, Lapintie sanoi keskiviikkona.

Se ainakin on erittäin todennäköistä, että eduskunnan suureen saliin sote-lait eivät ennen joulua ehdi äänestettäviksi, mikä taas tietänee maakuntavaalien siirtymistä syksyyn.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa