Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Kotimaa

Käry tyhjensi Postitalon Helsingissä

  • STT
Pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt ovat paikan päällä Postitalossa tarkastamassa altistuneita ja tuulettamassa tiloja. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt ovat paikan päällä Postitalossa tarkastamassa altistuneita ja tuulettamassa tiloja. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Vaarallisen aineen onnettomuus tyhjensi Postitalon Helsingissä perjantaina. Hälytyksen aiheuttajaksi selvisi terassin vedeneristystöissä käytetty Siplast Primer -niminen aine, jonka höyryt levisivät ilmanvaihdon kautta rakennukseen.

Perjantaina jäi vielä avoimeksi, miten haju oli päässyt leviämään ilmanvaihtoon ja sieltä muualle rakennukseen. Asiaa selvittää kiinteistön omistava eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen kertoi perjantai-illasta, että sen hetken käsityksen mukaan paikalla ei olisi tapahtunut laiminlyöntejä. Selvitystyö jatkuu.

Hälytys vaarallisen aineen onnettomuudesta tuli hieman aamukymmenen jälkeen. Rakennuksesta evakuoitiin ihmisiä, mutta kenenkään oireet eivät olleet vakavia. Noin 20 höyryille altistunutta tarkastettiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hajuhaitat poistettiin tuulettamalla. Tiloihin pystyi palaamaan puolenpäivän aikaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa