Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Kotimaa

Enontekiön henkirikos lieveni hovissa murhasta tapoksi – avopuolisonsa puukottaneelle miehelle elinkautisen sijaan 11 vuotta

  • STT
Enontekiöllä joulukuussa 2016 tyttöystävänsä hengiltä puukottanut mies syyllistyi murhan sijasta tappoon, Rovaniemen hovioikeus katsoi perjantaina.

Hovioikeuden piti arvioida, täyttikö puukotus murhan määritelmän, eli oliko se tappoa selkeästi törkeämpi teko ja tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Lapissa kausityöntekijöinä olleiden tshekkiläismiehen ja brittinaisen parisuhde oli ollut riitainen. Mies kävi naisen kimppuun tämän ollessa puhelimessa, ja puukotti tätä useita kertoja. Uhrista löytyi kymmeniä pisto- ja viiltohaavoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeuden mukaan murhasyytteen hylkäämisen puolesta puhui se, että teko oli tapahtunut kiihtymystilan vallassa eikä siihen liittynyt harkintaa. Vaikka puukotuksen kesto osoitti oikeuden mukaan sitkeää surmaamispyrkimystä, ei sitä kuitenkaan voitu pitää erityisen julmana.

Käräjäoikeudessa Karel Frybl, 38, oli tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen. Hovioikeus katsoi, että oikeudenmukainen seuraus taposta on 11 vuoden vankeusrangaistus.

-----

Korjattu klo 15.23: Tuomitun miehen etunimi on Karel, ei Karen, kuten aiemmin virheellisesti kerroimme. Nimi oli kirjoitettu virheellisesti myös STT:n helmikuisessa jutussa käräjätuomiosta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa