Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Kotimaa

Päätöstä Uimaharjun koulutilamuutoksista siirrettiin viikolla

  • Marita Jalkanen
  • Minna Raitavuo
Joensuun kaupunginhallitus siirsi viikolla eteenpäin päätöstä Uimaharjun koulun tilajärjestelyistä.

Kaupunginhallituksen jäsen Anni Järvinen (vas.) ehdotti koko hankesuunnitelman ja kustannusarvion hylkäämistä. Osmo Kokko (ps.) ja Hanna Susitaival (vihr.) kannattivat Järvisen esitystä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Seppo Eskelisen (sd.) ehdotuksesta asia kuitenkin jätettiin pöydälle kaupunginhallituksen seuraavaan kokoukseen, joka pidetään viikon päästä. Kaupunginhallituksen on määrä päättää ensi maanantaina myös ehdotuksestaan Joensuun ensi vuoden talousarvioksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uimaharjun koulun hankesuunnitelmalla päätetään rakentamistoimenpiteistä, joita Uimaharjussa tarvitaan, kun Enon alueen yläkouluopetus keskitetään Uimaharjuun. Muun muassa Uimaharjun koulussa olevat nuorisotoimen ja kirjaston tilat siirretään Uimaharjun lähipalvelukeskukseen ja koulutilat palautetaan alkuperäiseen tarkoitukseensa luokkatiloiksi.

Kaupunginvaltuusto päätti Enon yläkouluopetuksen keskittämisestä helmikuussa. Samassa yhteydessä päätettiin, että Enon koulu muuttuu yksisarjaiseksi alakouluksi syksyllä 2020. Enossa alakoululle tarvittavasta rakentamisesta on määrä päättää myöhemmin erikseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa