Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

Käräjillä entinen apteekkari, joka vaihtoi syyttäjän mukaan asiakkaiden lääkkeitä toisiin

  • STT
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea teki Renkomäen apteekista tutkintapyynnön ja vei sen apteekkiluvan marraskuussa 2016. LEHTIKUVA / SAMULI IKÄHEIMO Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea teki Renkomäen apteekista tutkintapyynnön ja vei sen apteekkiluvan marraskuussa 2016. LEHTIKUVA / SAMULI IKÄHEIMO
Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on määrä käsitellä tänään Lahden Renkomäen apteekkiin liittyviä epäselvyyksiä. Syyttäjän mukaan apteekkari vaihtoi asiakkaiden lääkkeitä toisiin oman mielensä mukaan ja toimi näin lainvastaisesti lääkärin lailla.

Entinen apteekkari on syytteessä kolmesta luvattomasta terveydenhuollon ammattihenkilönä toimimisesta, yhdestä vammantuottamuksesta sekä yhdestä törkeästä petoksesta.

Syyttäjän mukaan apteekkari vaihtoi eräälle asiakkaalle määrätyn lääkkeen toiseen, ei-vaihtokelpoiseen lääkkeeseen sillä seurauksella, että asiakkaan sairaus paheni väliaikaisesti. Petossyyte koskee lääkkeiden Kela-osuuksien maksamisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea teki Renkomäen apteekista tutkintapyynnön ja vei sen apteekkiluvan marraskuussa 2016.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa