Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

Suomalainen Klubi pitää syyskokouksen – naisten hyväksyminen jäseniksi ei asialistalla

  • STT
Viime kuun lopulla pidetyn jäsenillan jälkeen klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoi STT:lle, että sääntömuutos, joka mahdollistaisi naiset jäseniksi, ei ole tänään pidettävän syyskokouksen esityslistalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Viime kuun lopulla pidetyn jäsenillan jälkeen klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoi STT:lle, että sääntömuutos, joka mahdollistaisi naiset jäseniksi, ei ole tänään pidettävän syyskokouksen esityslistalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
HHelsingin Suomalainen Klubi pitää tänään syyskokouksen, johon kohdistuu tavallista enemmän huomiota.

Julkisuudessa on ollut syksyn aikana esillä, pitäisikö klubin hyväksyä jäsenikseen myös naisia. Esimerkiksi Pörssiklubi teki tällaisen sääntömuutoksen viime viikolla.

Suomalaisen Klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoi kuitenkin STT:lle viime kuussa, että sääntömuutos, joka mahdollistaisi naiset jäseniksi, ei ole tänään pidettävän syyskokouksen esityslistalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen viestittävät STT:lle jättäneensä klubin jäsenyyden jo aiemmin syksyllä, kuten he uhkasivat tehdä, jos yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia.

Jo aiemmin Kai Mykkänen (kok.) kertoi eronneensa Helsingin Suomalaisesta Klubista.

Vuonna 1876 perustettu yhdistys ilmoittaa nettisivuillaan olevansa kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Suomalainen Klubi on lähellä kokoomusta, ja kokoomus on esimerkiksi vuokrannut puoluetoimistonsa tilat siltä.

Vuonna 1910 perustettu Helsingin Pörssiklubi päätti viime viikolla avata jäsenyytensä naisille. Päätöksellä kumottiin vuonna 1997 tehty sääntömuutos, jonka mukaan hakijoiden pitää olla miehiä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa