Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Syyttäjä vaatii Jari Pesosen taposta epäillylle vähintään 10 vuotta vankeutta - Karjalainen seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

  • Jani Leinonen
  • Marko Puumalainen
Ilomantsilainen 41-vuotias mies vastaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syytteeseen taposta. Ilomantsilainen 41-vuotias mies vastaa Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syytteeseen taposta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa alkoi tiistaina poikkeuksellinen oikeudenkäynti, jolle on varattu tällä viikolla kaikkiaan kolme käsittelypäivää. Syyttäjä Osmo Manninen luki ilomantsilaiselle 41-vuotiaalle miehelle syytteen henkirikoksesta, jonka epäillään tapahtuneen vuonna 2005. 

Ilomantsilainen 27-vuotias Jari Pesonen katosi elokuun 18. ja 19. päivän välisenä yönä vuonna 2005, jolloin hän oli viettämässä iltaa Ilomantsin keskustassa ravintola Montussa. Sieltä hän lähti autoseurueessa Joensuuhun. Poliisi oletti vuosikausia, ettei Pesosen katoamiseen liity rikosta.

Tapaus nousi uudestaan pinnalle vuosi sitten syksyllä, jolloin poliisi aloitti uuden esitutkinnan. Poliisi epäilee, että Pesonen surmattiin autossa Ilomantsin ja Joensuun välillä ja että surmaamisen jälkeen Pesosen ruumis sekä hänen omaisuuttaan kätkettiin Ilomantsiin maastoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä ja teknistä tutkintaa Ilomantsissa, mutta vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen ruumista ei ole vieläkään löydetty.

Syyttäjä vaatii taposta epäillylle miehelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa kuullaan tiistaina kahta todistajaa ja yhtä asianomistajaa. Todistajien kuulemiset jatkuvat keskiviikkona. Loppulausunnot kuullaan luultavimmin perjantaina.

Karjalaisen toimittaja Anni Kuittinen seurasi oikeudenkäyntiä paikan päällä tiistaina Joensuun oikeus- ja poliisitalossa. Jos reaaliaikainen seuranta ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa