Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Kotimaa

Seurakuntiin valitaan uudet päättäjät tänään – jo 16-vuotias voi äänestää

  • STT
Vaalien ennakkoäänestysinto jäi ennakkotietojen mukaan edellisvaaleja laimeammaksi monissa suurissa kaupungeissa. Ennakkoäänestysprosenttia nostivat kuitenkin monet pienet seurakunnat. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Vaalien ennakkoäänestysinto jäi ennakkotietojen mukaan edellisvaaleja laimeammaksi monissa suurissa kaupungeissa. Ennakkoäänestysprosenttia nostivat kuitenkin monet pienet seurakunnat. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tänään. Vaaleilla valitaan seurakuntaneuvostot ja kirkkovaltuustot seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakuntansa äänestyspaikassa. Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Ensi kertaa näissä vaaleissa äänioikeutettuna on lähes 200  000 nuorta.

Vaalien ennakkoäänestysinto jäi ennakkotietojen mukaan edellisvaaleja laimeammaksi monissa suurissa kaupungeissa. Ennakkoäänestysprosenttia nostivat kuitenkin monet pienet seurakunnat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Äänestäjien käytössä on valtakunnallinen vaalikone, joka auttaa ehdokkaan valinnassa. Vaalikoneeseen on vastannut reilusti yli puolet ehdokkaista.

Äänestys päättyy iltakahdeksalta. Alustavia seurakunta- ja yhtymäkohtaisia tuloksia julkaistaan seurakuntavaalien verkkosivuilla sitä mukaa, kun seurakunnat syöttävät tuloksia vaalien laskentajärjestelmään.

Vaalilautakunnat vahvistavat seurakuntakohtaiset tulokset keskiviikkona.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa