Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Suomalaiset irvailevat Trumpin haravointikömmähdykselle - "Harava tulee äitiyspakkauksen mukana"

  • Anni Kuittinen, STT
  • Lehtikuva

Suomalaiset ovat repineet sunnuntaina huumoria Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kommenteista liittyen metsien haravointiin.

Trump kommentoi Kalifornian metsäpaloja ja moitti Kalifornian surkeaa metsänhoitoa. Trump kehottikin osavaltiota ottamaan mallia Suomen toimista, missä hänen mukaansa "haravoidaan metsiä".

Suomessa suurta hupia aiheuttaneiden Trumpin haravointipuheiden taustalla lienee väärinymmärrys. Presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkö Katri Makkonen kertoi sähköpostitse STT:lle, että presidentti oli puhunut Suomen metsänhoidosta ja metsäpalojen tarkkailujärjestelmästä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hän oli sanonut meidän hoitavan metsämme, ”we take care of our forests”. Ihan haravoinnista ei siis ollut puhe, Makkonen kirjoittaa.

Suomessa asialle on naureskeltu etenkin sosiaalisessa mediassa. Monet suomalaiset ovat innostuneet postaamaan someen kuvia haravoistaan ja irvailemaan sillä, kuinka tänäänkin olisi hyvä haravointipäivä.

Räppäri Paleface puolestaan julkaisi Instagramissa sloganin "Make America Rake Again", eli suomennettuna "Laitetaan Amerikka jälleen haravoimaan".

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

#trump #raking #wildfires #makeamericarakeagain #donaldtrump

Henkilön PVLEFVCE (@palefaceofficial) jakama julkaisu

Aleksi Valavuori puolestaan vitsaili sillä, kuinka äitiyspakkauksen mukana tulee myös harava. Hän myös kertoi Instagramissaan Trumpille suunnatulla videolla, kuinka suomalaiset hänen mukaansa haravoivat kaksi tuntia päivässä.

Lue lisää:

"Ilmastonmuutoksen torjunta haravointia parempi metsäpalojen torjuntakeino" – Trump nosti Suomen esiin metsänhoidon mallimaana, presidentti Niinistö ei kuitenkaan puhunut haravoinnista

IS: Niinistö kertoo keskustelleensa Trumpin kanssa metsänhoidosta, ei kuitenkaan haravoinnista

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa