Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Kotimaa

Joensuun asemaravintolan purkulupa vaaditaan kumottavaksi - Purettavien rakennusten paikalle määrä rakentaa uusi katuyhteys jo ensi vuonna

  • Marita Jalkanen
  • Riikka Hurri
Joensuun vanhan asemaravintolan purkulupa on vaadittu kumottavaksi oikaisuvaatimuksella. Purkulupa koskee myös viereistä, asuinkasarmina toiminutta rakennusta.

Viimeksi asemaravintolassa toimi Kulttuuriosuuskunta Laiturin kahvila.

Yksityishenkilön jättämää oikaisuvaatimusta perustellaan muun muassa, että rakennusten purkamisella menetettäisiin puolet Joensuun asema-alueen neljästä rautatie- ja kaupunkihistoriaan kuuluvasta rakennuksesta, jotka nyt muodostavat kokonaisuuden ja ovat myös osa niin sanottua puu-Joensuuta. Rakennusten purkaminen hävittäisi oikaisuvaatimuksen tekijän mukaan osan Joensuun historiallista kaupunkikuvaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee oikaisuvaatimuksen kokouksessaan keskiviikkona. Rakennustarkastaja esittää oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana.

Päätösesityksen perusteluiden mukaan rakennusten purkamisen vaikutukset on arvioitu tuoreessa lainvoimaisessa asemakaavassa.

Purkuluvan saaneet rakennukset ovat korttelissa, joka on asemakaavassa osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten rakentamiseen. Purettavien rakennusten paikalle tulisi koko aseman aluetta palveleva katuyhteys, joka on määrä rakentaa ensi vuonna.

Aseman seudun vanhoista rakennuksista säilytettäviä ovat rautatieasema ja viereinen asemapäällikön talo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa