Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Kotimaa

Jari Pesosen taposta epäilty mies tuomittiin viime viikolla lähestymiskieltoon vaimoaan kohtaan, taustalla myös useita väkivaltarikoksia

  • Jani Leinonen

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen taposta syytetty 41-vuotias ilomantsilainen mies tuomittiin viime viikolla lähestymiskieltoon vaimoaan kohtaan. Asiaa käsiteltiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa viime keskiviikkona, ja tuomio julkistettiin tiistaina.

- Hakijan kertomuksen ja kirjallisen todisteen perusteella on perusteltua aihetta olettaa, että (taposta epäillyn miehen) tulisi ilman lähestymiskieltoa tekemään (hakijan) henkeen, terveyteen, vapauteen ja rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muutoin vakavasti häiritsemään häntä, minkä vuoksi lähestymiskiellon määrääminen on perusteltua, Pohjois-Karjalan käräjäoikeus toteaa tuomiossaan.

Ilomantsilaismiestä epäillään myös vaimoonsa kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta. Sitä koskevaa syytettä käsitellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa tällä viikolla. Tuomio lähestymiskiellosta ei ole lainvoimainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies on tuomittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa myös vuosina 2003-09 tehdyistä rikoksista. Vuonna 2010 hänet tuomittiin yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta pahoinpitelystä, joista kaikissa uhrina oli nainen. Yksi uhreista oli hänen vaimonsa, jota kohtaan lähestymiskielto määrättiin. Hänet on tuomittu myös rattijuopumuksesta, ampuma-aserikoksesta, kotirauhan rikkomisesta ja aiemmin pahoinpitelystä.

41-vuotiasta miestä vastaan nostetun tapposyytteen käsittely alkoi Joensuun oikeus- ja poliisitalossa tiistaina. Karjalainen seuraa oikeudenkäyntiä reaaliaikaisesti täällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa