Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Kotimaa

Uusia syytekohtia julki kadonneen ilomantsilaismiehen tappojutussa – taposta syytettyä epäillään pontikkatehtailusta

  • STT

Syyttäjä vaatii 13 vuotta kadoksissa olleen ilomantsilaismiehen taposta syytetylle vähintään kymmenen vuoden vankeutta. Tänään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa jatkuneessa käsittelyssä tuli julki rangaistusvaatimus ja uusia syytekohtia.

Miestä syytetään tapon lisäksi alkoholirikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Epäillyssä henkirikoksessa on kyse siitä, että syyttäjän mukaan vuonna 2005 Joensuusta kadonnut 27-vuotias Jari Pesonen tapettiin katoamisiltanaan. Syyttäjän mukaan syytetty 41-vuotias mies kuristi Pesosen liikkuvan auton takapenkillä. Syytetty on kiistänyt osallisuutensa epäiltyyn henkirikokseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänään julki tulleiden syytekohtien mukaan miehen syytetään tehtailleen ja myyneen Ilomantsissa pontikkaa noin yhdeksän vuotta ja kasvattaneen suunnitelmallisesti kannabista. Lisäksi hänen asunnostaan löytyi haastehakemuksen mukaan luvaton pistooli.

–  Syytetty on alkoholilain tai sen nojalla annetun säännöksen vastaisesti myynyt tai muutoin luovuttanut valmistamaansa väkevää alkoholijuomaa eli niin kutsuttua pontikkaa (toiselle henkilölle) ainakin 200 litraa, syyttäjä sanoo syytekirjelmässä.

Myös pontikan ostamisesta epäilty mies on syytteessä alkoholirikoksesta. Hänelle vaaditaan ehdollista vankeutta.

Syytetään vaimonsa uhkaamisesta pistoolilla

Lisäksi 41-vuotias mies oli syyttäjän mukaan uhannut vaimoaan ampumisella. Hän piti syyttäjän mukaan pistoolia vaimonsa kaulalla ja ilmoitti ampuvansa tämän. Vaimo kertoi kuulusteluissa poliisille, että syytetty on kohdellut häntä väkivaltaisesti useamminkin.

–  Parisuhteemme aikana hän on usein käyttäytynyt minua kohtaan väkivaltaisesti. Hän on muun muassa kuristanut minua, lyönyt nyrkeillä ja raahannut jaloista.

Vaimon kertoman mukaan mies oli kerran menettänyt malttinsa, kun vaimo oli kysynyt Pesosen katoamisesta.

–  Hän hermostui siitä niin, että löi minulla puukolla sääriluuhun. Kävin tapauksen johdosta terveyskeskuksessa, mutta en ilmoittanut siitä poliisille, vaimo sanoi poliisin tutkijalle.

Lisää aiheesta:

Käräjillä kaiveltiin motiivia Jari Pesosen tappoon - todistaja ei ollut varma lausunnostaan

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi