Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Sankarisuntio Jouni Heiskanen sai kutsun Linnaan - "Olihan se yllätys"

Kiihtelysvaaran kirkkopalo sai myös valtakunnallista huomiota. Kiinteistömestari Jouni Heiskanen nousi tapahtumien myötä sankariksi. Kiihtelysvaaran kirkkopalo sai myös valtakunnallista huomiota. Kiinteistömestari Jouni Heiskanen nousi tapahtumien myötä sankariksi.
Kiihtelysvaaran kirkon kiinteistömestari Jouni Heiskanen on saanut kutsun itsenäisyyspäivän Linnan juhliin.

Hän lähtee juhliin yhdessä vaimonsa, seurakuntaemäntänä työskentelevän Maija-Leena Heiskasen kanssa. Maija-Leena Heiskanen lähtee juhliin Kiihtelysvaaran puvussa.

- Olihan se kutsu yllätys ja osoitus siitä, että Kiihtelysvaaran kirkkopalo on huomattu myös valtakunnallisesti. Itse en niin välitä julkisuudesta, mutta kyllähän se edistää meidän asiaamme eli sitä, että tavoittelemme nyt uuden kirkon rakentamista Kiihtelysvaaraan, Heiskanen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiihtelysvaaran kirkko syttyi palamaan 23. syyskuuta. Vartiointiliikkeen työntekijä oli herättänyt puhelinsoitolla Heiskasen, koska kirkosta oli tullut hälytyksiä.

Heiskanen ajoi varhain aamulla kirkolle ja näki edessään liekkimeren.

Hän ehti pelastaa palavasta kirkosta esimerkiksi ehtoollishopeat, alttarivaatteet ja vuonna 1831 maalatun alttaritaulun. Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui palossa täysin.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta