Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Kike Elomaan juhlaeleganssi mukaili lumikuningatarta

  • STT
Ritva "Kike" Elomaa saapui juhliin puolisonsa Kimmo Elomaan kanssa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Ritva "Kike" Elomaa saapui juhliin puolisonsa Kimmo Elomaan kanssa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Näyttävistä juhla-asuistaan tunnettu kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa (ps.) luotti iltapuvussaan jälleen kerran isänmaallisiin sävyihin. Tänä vuonna Elomaa oli panostanut myös näyttävään takkiin, joka lämmitti itsenäisyyspäivän illassa.

Lähes maahan yltävä, lumikuningatarmainen valkoinen takki on tekoturkista. Elomaa kertoi oppineensa aiemmilta vuosilta, että Linnan juhlien yhteydessä saattaa joutua odottelemaan ulkona joko mennessä tai tullessa.

Sini-valkoinen iltapuku oli Elomaan luottovaatettajan, muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terhon käsialaa. Kierrätys on huomioitu puvussa niin, että osa kankaista on uusiokäytössä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elomaan mukaan itsenäisyyspäivän juhlinnassa tärkeintä on kunnioitus veteraaneja kohtaan. Hän kehotti muistelemaan kaikkia koettelemuksia, joita sotien aikana ja niiden jälkeen on kestetty. Hän huomautti, että esimerkiksi mielenterveysongelmat jäivät aikanaan vähälle huomiolle.

–  Silloin piti vain kestää, Elomaa sanoi.

Synkkyyteen Elomaa ei kuitenkaan halunnut vajota, vaan huomautti, että Suomella on paljon ilonaiheitakin, kuten rauha ja työllisyyden kohentuminen.

Keskustan Kulmuni etsi juhlien keskeltä lappilaisia

Lappilaisen kansanedustajan Katri Kulmunin (kesk.) lempihetkiä Linnan juhlissa ovat kohtaamiset muiden pohjoissuomalaisten vieraiden kanssa. Lappilaisten vieraiden yhyttäminen onnistuu yleensä ainakin jossain määrin.

–  Juhlissa on tietysti paljon ihmisiä, joten aina ei lykästä, Kulmuni kertoi.

Kulmunin asu sopi sattumalta yhteen juhlien teeman kanssa, sillä siinä on ajateltu kestävyyttä ja pitkää käyttöikää. Kultakimalteinen iltapuku on Anne-Mari Pahkalan suunnittelema, ja se jää juhlien jälkeen muiden lainattavaksi vaatelainaamo Vaatepuun valikoimiin.

–  Puvussa näkyy suunnittelijan visio siitä, millaisena hän näki sen minun päälläni. Toki tässä on mietitty myös sitä, että puku on muokattavissa myös muunlaisille kehoille.

Pukua hankkiessaan Kulmuni ei vielä tiennyt, että ympäristö- ja ilmastoasioita nostettaisiin esiin itsenäisyyspäivänä. Teema on hänen mukaansa hyvin tärkeä, sillä ympäristöön ja luontoon liittyvät asiat ovat monella tapaa läsnä suomalaisten arjessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa