Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

SDP:n Lindtman näkee Suomen kokoaan suurempana tekijänä kestävissä innovaatioissa

  • STT
SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman ja puoliso Kaija Stormbom. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman ja puoliso Kaija Stormbom. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Kuluneena vuotena on muistettu tapahtumia, joita Suomi nuorena kansakuntana kohtasi sata vuotta sitten, pohdiskeli SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

–  On hyvä muistaa, että Suomen synkimmästä vuodesta kansakunta selvisi nimenomaan demokratian avulla, Lindtman sanoi ja viittasi vuoden 1918 sisällissodan jälkeisiin kunnallisvaaleihin.

Itsenäisyyden 101-vuotisjuhlien ympäristöteemaa Lindtman piti kuitenkin osuvana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kestävän elämäntavan vaatimus pyyhkäisee nyt läpi koko yhteiskunnan. Sen takia voi sanoa, että teema on erittäin ajankohtainen ja paikallaan.

Hänen mukaansa tämän sukupolven suuri haaste on muuttaa elintapoja niin, että ne ovat sopusoinnussa maapallon kantokyvyn kanssa.

–  Meillä on paljon edelläkävijyyttä ja osaamista, jota viedä maailmalle. Tässäkin Suomi voi olla kokoaan suurempi.

Lindtman asteli Linnaan puolisonsa Kaija Stormbomin kanssa. Juhla-asukseen Lindtman valitsi omasta kaapista saman frakin, jossa hän on juhlinut aiemminkin.

– Perinteisiin kuuluu, että samalla viikolla ennen juhlia täytyy aina varmistaa, että onhan frakki vielä sopiva, Lindtman kertoi.

Viime vuonna Lindtmanin ja Stormbomin vierailu Linnassa jäi lyhyeksi, sillä he olivat saaneet lapsen juuri pari viikkoa ennen juhlia. Tällä kertaa pariskunta suunnitteli viipyvänsä juhlissa hieman pidempään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa