Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Kotimaa

Kosteaa ilmaa virtaa etelästä – tiedossa pilvistä ja paikoin sateista säätä

  • STT
Taivas ovat tänään enimmäkseen pilvessä suuressa osassa maata. LEHTIKUVA/Pekka Sakki Taivas ovat tänään enimmäkseen pilvessä suuressa osassa maata. LEHTIKUVA/Pekka Sakki
Kosteaa ilmaa on virtaamassa maahan etelästä ja sää lauhtuu vähitellen. Taivas ovat tänään enimmäkseen pilvessä suuressa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Niin lännessä kuin idässäkin tiedossa on paikoin heikkoa lumi- tai vesisadetta. Lämpötilat liikkuvat nollan tuntumassa enimmäkseen pakkasen puolella, mutta paikoin käydään myös plussan puolella.

Lapissa luvassa on verrattain selkeää tai puolipilvistä säätä ja poutaa. Päivän kuluessa etelästä leviää pilviä sekä paikoin vähäistä lumisadetta. Lämpötilat ovat kylmimmillään 20 pakkasasteen paikkeilla erityisesti aamulla, mutta lämpenevät päivän mittaan.

Suomenlahdella voimistuva merituuli puhaltaa aamupäivällä 8–11 ja iltapäivällä 10–13 metriä sekunnissa. Näkyvyydestä odotetaan enimmäkseen hyvää. Pohjois-Itämerellä tuulennopeus voi nousta aamulla 14 metriin sekunnissa, ja tiedossa on ajoittaista sadetta ja utua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa