Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Ministeriö pyytää Kurttilalta selvitystä taksikuluista

  • Ari Helminen / Uutissuomalainen
  • Hanna Marjanen
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ajoi kolmessa kuukaudessa taksilla noin  5000 euron edestä. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ajoi kolmessa kuukaudessa taksilla noin 5000 euron edestä.

Oikeusministeri Häkkänen: Tämän kaltainen asia on selvitettävä

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) aikoo selvityttää lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan taksikulujen asianmukaisuuden.

Uutissuomalainen kertoi keskiviikkona, että Kurttilan kolmen kuukauden taksimatkojen kulut tänä syksynä olivat noin 5 000 euroa. Uutissuomalainen kävi läpi lapsiasiavaltuutetun taksimatkat syyskuun alusta marraskuun 27. päivään saakka.

- Ministeriö on jo lähettänyt Kurttilalle selvityspyynnön. Tämänkaltainen asia on ensin selvitettävä ja vasta selvityksen pohjalta arvioitava, Häkkänen kommentoi asiaa Uutissuomalaiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Häkkänen ei ottanut kantaa siihen, tulisiko oikeusministeriössä olevaa käytäntöä muuttaa, jonka mukaan viraston päällikön matkakulut hyväksyy tämän sijainen, eli käytännössä Kurttilan alainen.

Kurttila perusteli taksin käyttöään muun muassa ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

Lapsiasiavaltuutetun virka täytetään aina viiden vuoden määräajaksi. Kurttilan kausi on pian loppumassa. Kurttila on hakenut tehtävää uudelleen, mutta samanaikaisesti hän pyrkii myös kansanedustajaksi Keski-Suomen piiristä SDP:n listalta.

Aiemmin aiheesta (tilaajille):

Lapsiasiavaltuutettu hurautteli taksilla - kolmessa kuukaudessa lasku yli 5 000 euroa

Kysymys ja vastaus: "Käytättekö siis taksia siksi, että voitte keskustella taksikuskien kanssa luottamuksellisista asioista?"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi