Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

  • STT
Ruotsin etsityin ihminen otettiin kiinni Orimattilassa Päijät-Hämeessä myöhään perjantaina. Miehen kiinnioton vahvisti keskusrikospoliisi (KRP) tviitissään.

Kiinni saatu oli myös Suomen etsityimpien henkilöiden listalla.

Hämeen poliisi sai 37-vuotiaan miehen kiinni takaa-ajon jälkeen. Epäilty lähti kaasuttaman poliiseja pakoon, kun hän oli osunut ajamaan liikennepoliisin juopporatsiaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Noin kolmen kilometrin takaa-ajon jälkeen pakenija kääntyi umpikujaan johtavalle tielle. Sen päässä hän yritti juosten karkuun mutta jäi kiinni, kertoi vanhempi konstaapeli Toni Janhunen Hämeen poliisista.

Epäilty ei käyttänyt poliiseja vastaan voimakeinoja, eikä hän ollut Janhusen mukaan aseistautunut.

Kiinni saatua epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Poliisi oli jo aiemmin kertonut, että mies saattaa oleskella Suomessa.

Hänet oli etsintäkuulutettu ruotsalaisen viranomaisen laatiman eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella.

– Olemme äärimmäisen iloisia hänen kiinniotostaan, sillä hän on vaarallinen, sanoi Ruotsin poliisin FAST-ryhmän tutkija Aftonbladetin mukaan.

Lehden mukaan mies on ollut karkuteillä kaksi vuotta. Häntä on etsitty aiemmin Suomesta ja Ruotsista ilman tuloksia.

Useita eri henkilöllisyyksiä

Viime viikolla Suomen KRP julkaisi listan Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä. Nyt kiinni otettu mies oli yksi heistä.

Aftonbladetin mukaan Suomen poliisi sai listan julkaisun jälkeen vihjeitä siitä, että mies saattaisi oleskella tietyssä osoitteessa.

Kiinniottoon johti lopulta kuitenkin sattuma eli ratsiaan osuminen.

Ruotsin FAST-ryhmän tutkija kertoi Aftonbladetille, että 37-vuotias oli käyttänyt pakonsa aikana useita henkilöllisyyksiä.

Iltalehden mukaan mies on saanut tuomion vuonna 2014 tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän ei koskaan saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan. Häntä epäillään myös vuonna 2016 Haaparannassa tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

----

Korjattu: Poliisi yhytti epäillyn ratsiassa, ei tämän käyttämän asunnon luota.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa