Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Mielipide: Loppuuko kannanhoidollinen metsästys Suomessa, laitetaanko ilves ja karhu samaan kastiin suden kanssa?

  • Olli Sorjonen
  • Anne Marjola-Hassinen

Lukijamme U. Pekka Kinnunen pohtii mielipidekirjoituksessaan, loppuuko karhun ja ilveksen kannanhoidollinen metsästys Suomesta. Hän tulkitsee EU direktiiviä ja sen soveltamisohjetta siten, että jatkossa karhu ja ilves rinnastettaisiin suteen.

Kinnusen tulkinnan mukaan komission esittämä sananmuoto sallisi näiden suurpetojen metsästyksen vain suden metsästyksen tapaan eli jos ne aiheuttavat vahinkoa tai häiriötä kuten tuppautumista asumusten läheisyyteen.

- Nähtävästi niissä tapauksissa sovellettaisiin samaa käytäntöä kuin nyt suteen. Kun susi tulee sataa metriä lähemmäs asuttua rakennusta neljä kertaa, ryhdytään häätämistoimenpiteisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mielestään Suomen malli kelpaisi esimerkiksi muuallekin Eurooppaan.

- Järjenvastaista esityksessä on se, että ilves- ja karhukannat ovat kannanhoidollisesta metsästyksestä huolimatta luontodirektiivin vaatimalla suotuisalla tasolla. Niiden metsästyskäytännöt kelpaisivat päinvastoin hyviksi esimerkeiksi muulle Euroopalle.

- Varsinkin karhukanta on Pohjois-Karjalan itäosissa niin runsas, ettei kannanhoidollinen metsästys nykymuodossaan voi sitä mitenkään vaarantaa. Siksi direktiiviesitys on aivan hakoteillä.

Mielipidekirjoitus julkaistaan kokonaisuudessaan sunnuntain Karjalaisessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa