Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Kennelliitto palkitsi sankarikoirat – sekarotuinen Lassi varoitti perhettään romahtavasta katosta

  • STT
Maritta Norosen saattelema Alli ja Turre Metsolan saattelema Lassi palkittiin sankarikoiran arvolla Helsingissä koiramessuilla.  LEHTIKUVA/Martti Kainulainen Maritta Norosen saattelema Alli ja Turre Metsolan saattelema Lassi palkittiin sankarikoiran arvolla Helsingissä koiramessuilla. LEHTIKUVA/Martti Kainulainen
Suomi sai sunnuntaina 18 uutta sankarikoiraa, kun urotöistä annettava arvo myönnettiin saajilleen Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Sankarikoiraksi voidaan nimittää turre, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Yksi uusista koira-aatelisista on sekarotuinen Lassi. Se hälytti heinäkuussa romahtavan katon vaarasta perheensä, minkä ansiosta lapsiperhe selvisi ehjin nahoin. Bokseri Alli puolestaan hälytti omistajansa, kun perheen poika oli saanut epilepsiakohtauksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sankarikoirien joukkoon pääsi myös poliisin virkakoirana työskentelevä saksanpaimenkoira Edi. Se löysi syyskuussa 2017 Juvalla kotoaan kadonneen muistisairaan miehen, joka oli joutunut jokeen.

Sankarikoirien palkitsemisen lisäksi Koiramessuilla myönnettiin kunniamaininnat 11 koiralle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa