Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Kotimaa

Pudasjärven epäiltyyn murhaan liittyvä auto ja kuljettaja löydetty Ruotsista – naisen sieppausta epäillään

  • STT
Pudasjärvellä torstaina tapahtuneeseen epäiltyyn murhaan liittyvä punainen Kia Ceed -auto ja sen kuljettaja on tavoitettu Luulajasta Ruotsista, kertoo keskusrikospoliisi (KRP). Samalla poliisi löysi naisen, jonka sieppaamisesta auton kuljettajaa epäillään. Poliisi epäilee, että mies otti naisen mukaansa palopaikalta vastoin tämän tahtoa.

–  Ensitietojen mukaan siepattu nainen löytyi fyysisesti vahingoittumattomana. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi, ja kiinniotto sujui rauhallisesti, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi.

Epäillyn ajama auto ilmoitettu eilen anastetuksi

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kian kuljettajan lisäksi poliisi on ottanut kiinni kaksi muuta ihmistä. Nainen ja mies otettiin kiinni Oulun Kiimingistä. Nurmenniemi sanoo, että tällä tietoa uhrien ja epäiltyjen välillä ei ole yhteyttä.

Kokonaisuutta tutkitaan murhana, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona. Nurmenniemi ei tässä vaiheessa kommentoi, mitä omaisuutta tapauksessa epäillään viedyn.

STT:n tietojen mukaan epäillyn Ruotsiin ajama Kia Ceed ei ollut hänen omansa. Auto ilmoitettiin anastetuksi eilen.

Poliisi pyytää edelleen tietoja punaisesta Kiasta

Poliisi kertoi eilen illalla, että Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvellä olleen omakotitalopalon yhteydessä ulkoa löytyi kuollut noin 60-vuotias mies. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Petäjänkankaantielle torstaina ennen aamukahdeksaa. Tuli tuhosi rakennuksen pahoin.

Vainajan löydyttyä poliisi ilmoitti etsivänsä autoa ja että auton kuljettaja on vaarallinen ja aseistettu. Poliisi pyytää yhä tietoja Kian liikkeistä. Auton rekisterinumero on GIM-639. Vihjeet pyydetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa