Maanantai, 24.6.2019 
Juha, Janne, Jani
Kotimaa

Joensuussa tehtiin rakentamisennätys - tuhannen asunnon historiallinen raja rikkoontui

  • Marita Jalkanen
  • Mikko Makkonen
Joensuun rakentamisen määrää selittää osaltaan poikkeuksellisen suuri opiskelija-asuntojen rakentaminen. Opiskelijatalon ja pysäköintilaitoksen yhdistelmä Koulukadulla valmistui loppuvuodesta. Joensuun rakentamisen määrää selittää osaltaan poikkeuksellisen suuri opiskelija-asuntojen rakentaminen. Opiskelijatalon ja pysäköintilaitoksen yhdistelmä Koulukadulla valmistui loppuvuodesta.

Joensuussa rakennettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon asuntoja. Asuntoja valmistui viime vuonna kaikkiaan 1 035, mikä on suurin määrä vuoteen 1992 asti ulottuvissa tilastoissa. Myös vuonna 2017 asuntoja valmistui Joensuussa paljon, kaikkiaan 890.

Viime vuonna valmistuneista asunnoista 868 on kerrostaloissa ja pientaloissa 126. Erillisiä pientaloja valmistui reilut sata.

Tuhannen asunnon rajan rikkoutumista on ennakoitu parisen vuotta sen jälkeen kun Itä-Suomen yliopisto päätti keskittää opettajankoulutuksensa Joensuuhun. Kaupunki sitoutui tuolloin rakentamaan muun muassa noin 700 uutta opiskelija-asuntoa, joista osa on valmistunut ja osaa rakennetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asuntorakentaminen on myös valtakunnallisesti ollut ennätyslukemissa, mutta määrän ennakoidaan kääntyvän laskuun. Joensuussa rakentaminen näyttää jatkuvan varsin korkealla tasolla: vuonna 2018 myönnettiin rakennuslupa noin 900 uuden asunnon rakentamista varten.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa