Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Pelastuslaitos syynäsi pelihuoneen Joensuussa - "Asiakkailta on tullut kysymyksiä Puolan tapahtumien jälkeen"

  • Arttu Koistinen, STT
  • Juha Inkinen
Arkistokuva Arkistokuva

Puolassa 13 pakohuonetta suljettiin hiljattain tuhoisan tulipalon jälkeen, kertoo BBC. Palossa viisi teinityttöä kuoli Koszalinin kaupungissa Pohjois-Puolassa.

Palon arvellaan saaneen alkunsa viereisessä odotushuoneessa vuotaneista kaasupulloista.

Pakohuonepeli on seikkailupeli, jossa pelaajat yrittävät päättelykyvyn ja yhteistyön avulla päästä määräajassa ulos suljetusta huoneesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolan tapahtumien vuoksi myös Suomessa on kartoitettu pakohuoneyritysten toimitilojen turvallisuusjärjestelyjä.

Joensuussa huonepakopeliä pyörittävä Mika Vesitie kertoo tiedotteessa, että Huonepakopeli-ketjun jokaisessa toimipisteessä turvallisuusasiat on hoidettu asianmukaisesti.

- Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen palotarkastaja kävi suorittamassa sisäministeriön ja Tukesin toimeksiantona turvallisuuskartoituksen Joensuun toimipisteessä torstaina.

- Tarkastajat kävivät läpi hätäpoistumismahdollisuudet sekä toiminnanharjoittajan ohjeistuksen hätätilanteita varten, eikä huomautettavaa löytynyt, Vesitie jatkaa.

Vesitien mukaan pelaajia ohjeistetaan ennen jokaista peliä siitä, miten huoneesta poistutaan hätätilanteessa.

- Meillä on jokaisessa pelihuoneessa sekä oleskeluhuoneessa sprinklerit, jotka laukeavat automaattisesti lämpötilan noustessa. Pelihuoneissa on lisäksi erilliset jauhesammuttimet. Sähköisellä magneettilukolla varustetussa huoneessa lukko aukeaa sisäpuolelta nappia painamalla, ja muissa huoneissa on avaimet, joilla huoneesta pääsee pois milloin tahansa.

Vesitien mukaan pelejä valvotaan koko ajan monitorien kautta.

- Huoneesta poispääsyn täytyy kuitenkin onnistua hätätilanteessa, vaikka pelinvalvoja olisi toimintakyvytön.

Joensuussa asiakkailta on tullut joitakin kysymyksiä turvallisuusjärjestelyistä Puolan tapahtumien jälkeen, mutta huolta ei ole havaittavissa, Vesitie toteaa.

- Onhan tällaisista tapauksista ihan todella harmillista lukea, varsinkin kun Puolan tarkastuksissa turvallisuuspuutteita ilmeni suurimmassa osassa pakohuonepeliyrityksiä. Suomessa kuitenkin asiakkaat luottavat, että turvallisuudesta on huolehdittu asianmukaisesti, ja nyt siitä on meillä myös viranomaisen vahvistus, Vesitie kertoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa