Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Helsingin Kulosaaresta löytyi sodanaikainen 20 kilon palopommi – metro pysäytettiin toviksi

  • STT
Helsingin Kulosaaressa sijaitsevalta rakennustyömaalta löytyi iltapäivällä sodanaikainen pommi, kertoo poliisi Twitterissä. Pommi kuljetettiin sotilasalueelle Santahaminaan hävitettäväksi.

Puolustusvoimien mukaan kyseessä on palopommi, joka sisältää yhteensä 20 kiloa räjähdettä. Pommi on todennäköisesti pudotettu helmikuun 1944 suurpommitusten aikana.

Pommin kuljetus aiheutti liikennekatkoja Kulosaaren ja Santahaminan välillä. Myös metroliikenne jouduttiin illalla pysäyttämään toviksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin poliisista kerrottiin, että pommi löytyi rakennustyömaalta Kulosaaren puistotieltä. Osoite sijaitsee metrolinjan ja Itäväylän pohjoispuolella.

Huoltokatko alkoi

Helsingissä metron huoltotöistä aiheutuva viikonlopun liikennekatkos alkoi perjantaina suunnitellusti kello 18. Perjantai-iltana metrojunat eivät liikennöineet Itäkeskuksesta idän suuntaan linjoilla Itäkeskus–Mellunmäki ja Itäkeskus–Vuosaari.

Metrovalvomosta kerrottiin illalla STT:lle, että poikkeusliikenne oli sujunut pääosin pulmitta.

Lauantaina ja sunnuntaina metron liikennekatkos on laajempi kuin perjantaina. Viikonloppuna metro liikennöi vain Lauttasaaren asemalta lännen suuntaan.

Ajamatta jäävät metrovuorot korvataan pääosin busseilla. Ylimääräiset bussilinjat saattavat joidenkin arvioiden mukaan ruuhkautua ajoittain.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa