Maanantai, 24.6.2019 
Juha, Janne, Jani
Kotimaa

Pääministeri Sipilä kommentoi seksuaalirikosepäilyjä Oulussa: "Jokainen tapaus on liikaa"

  • STT
Hallitus ei pidä erillistä hätäkokousta Oulun seksuaalirikosepäilyjen vuoksi, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toimittajille Oulussa.

Sipilän mukaan ministerit ovat tänään puhuneet asiasta puhelimitse. Sipilän mukaan on todennäköistä, että Oulun tapauksista keskustellaan myös valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Oulun kaupungin johdon kanssa pidetyssä tapaamisessa olivat mukana Sipilän lisäksi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sekä pääministeri Sipilä että sisäministeri Mykkänen totesivat tapaamisen jälkeen pidetyssä haastattelutilaisuudessa, että Suomessa tulee poliisin tietoon vuosittain satoja epäilyjä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan määrä oli vuoden 2018 tammi-syyskuussa noin 1  000. Määrät vaihtelevat Tilastokeskuksen mukaan vuosittain paljonkin.

– Poikkeuksellisesta määrästä ei puhuta, mutta jokainen tapaus on liikaa, Sipilä sanoi.

Sipilältä kysyttiin myös, nouseeko maahanmuutto kevään eduskuntavaalien pääkysymykseksi. Hän vastasi, että se on yksi aihe muiden joukossa.

– Maahanmuutto on yksi kysymys, ilmastonmuutos on toinen, talous ja työllisyys ja niin edelleen, Sipilä vastasi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa