Keskiviikko, 24.7.2019 
Tiina, Kirsi, Krista
Kotimaa

Pohjoismaiden maavoimilla voisi olla jatkuvampaa harjoitustoimintaa pohjoisessa, ehdottaa puolustusministeri Niinistö

  • STT
Ruotsin, Norjan, Suomen ja Tanskan puolustusministerit tapasivat päivällä Ruotsissa Sälenin turvallisuus- ja puolustuskonferenssissa. TT / LEHTIKUVA / HENRIK MONTGOMERY Ruotsin, Norjan, Suomen ja Tanskan puolustusministerit tapasivat päivällä Ruotsissa Sälenin turvallisuus- ja puolustuskonferenssissa. TT / LEHTIKUVA / HENRIK MONTGOMERY
Pohjoismaiden maavoimilla voisi olla jatkuvampaa, rajat ylittävää harjoitustoimintaa pohjoisessa. Näin ehdottaa Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.), joka on puhunut asiasta pohjoismaisten kollegoidensa kanssa.

Maavoimien jatkuvammassa, pohjoisessa harjoitustoiminnassa voisivat olla Niinistön mukaan mukana Suomi, Ruotsi ja Norja.

–  Tanskaa tämä ei välttämättä kiinnosta, koska siellä pohjoisessa harjoittelemme. Joten tämä on näiden kolmen pohjoismaan hanke. Katsotaan, mitä siitä tulee, Niinistö sanoi Ruotsin Sälenin turvallisuus- ja puolustuskonferenssissa maanantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinistön mukaan Suomen, Ruotsin ja Norjan maavoimat voisivat toteuttaa rajat ylittäviä harjoituksia siten, että harjoittelu hyödyttää jokaista harjoituksiin osallistuvaa maata.

–  Aivan niin kuin meidän ilmavoimatkin harjoittelevat yhdessä, (se on) lähes viikoittain harjoitustoimintaa, ministeri Niinistö sanoi.

Ruotsi myönteinen, Norja pohdiskelee

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoo suhtautuvansa ajatukseen "erittäin myönteisesti".

–  Olemme jo työstäneet suunnitelmaa, miten harjoituksia voisi hoitaa yhdessä tulevaisuudessa. Mielestäni voisimme tehdä paljon enemmän maavoimien puolella, Hultqvist sanoi lehdistötapaamisessa Sälenissä.

Norjan puolustusministeri Frank Bakke-Jensen oli varovaisen myönteinen Niinistön ehdotukselle ja yhteisen harjoitustoiminnan lisäämiselle pohjoisessa, mutta hän haluaa vielä jatkaa asian selvittelyä.

–  Tämä on hyvä idea, mutta koska olemme poliitikkoja, haluaisimme ammattilaisten katsovan, miten tämän hoitaisi, Bakke-Jensen sanoi.

Pohjoismaiden puolustusministerit esiintyivät maanantaina Ruotsissa Sälenin turvallisuus- ja puolustuskonferenssissa. Ministeri Niinistön pikavisiitti konferenssissa päättyi iltapäivällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa