Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kotimaa

Kolumni: Kuka suojelee naisia ja lapsia perussuomalaisilta?

Suomeen mahtuu yksi uutinen kerrallaan. Kohu Oulun vastenmielisistä seksuaalirikoksista tuli ja meni. Nyt käy kuumana keskustelu vanhuspalvelun epäkohdista.

Kenkku juttu persuille, jotka olisivat mieluummin jatkaneet Oulusta.

Peruspersuhan jakaa kaikki rikosuutiset, joissa on tekijänä ulkomaalainen. Muista ei ole niin suurta väliä. Etenkään, jos rikokseen syyllistyy persu itse. Puolueen ehdokkaana onkin tuomion saaneita suomalaisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ainakin yksi löytyy myös Savo-Karjalan listoilta. Mika Hiltunen tuomittiin vuonna 2013 sakkoihin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

”Kuka suojelee lapsia ja naisia”, kysyy persu vaalikampanjassaan. Vastaus on helppo: useimmat meistä suojelevat läheisiään kuten asiaan kuuluukin, ja Suomi on maailman turvallisimpia maita.

Persun tarkoitus onkin lietsoa pelkoa aina kun tilaisuus tulee. Yksikin uhri on liikaa, mutta pelon lietsomisella ei ongelmia ratkota.

Naiset ja lapset eivät ole turvassa persuopein. Lapsenraiskaajista valtaosa on suomalaisia, perus-suomalaisia. Vaikka kaikki maahanmuuttajat karkotettaisiin tästä lintukodosta, näitä kotoisia raiskaajia riittää yllin kyllin.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainenhan näytti taannoin perussuomalaista mallia, kuinka naisia käsitellään ja suojellaan. Hakkarainen oli käynyt humalassa käsiksi eduskunnan kuppilassa edustajatoveriinsa Veera Ruohoon kovin ottein. Teostaan hän sai kesällä 2018 ehdollista vankeutta pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Persuille Hakkarainen on sankari, jota kierrätetään vetonaulana vaalitilaisuuksissa ympäri Suomea. Varokaa naiset kentällä kiertävää Teuvoa. Teuvo ei teitä suojele.

Persujen Savo-Karjalan ehdokaslistalta erottuu yksi nimi ohi muiden: Osmo Kokko. Hän on ainoa, jolla on kokemusta eduskuntatyöstä. Tippuessaan viime vaaleissa hän sai ääniä rapiat 3 400 – eniten nykyisistä ehdokkaista.

Kokko sai myös kuntavaaleissa 2017 ylivoimaisen äänisaaliin persujen joensuulaisista ehdokkaista ollen 435:llä henkilökohtaisella äänellään Joensuun top 10 -listalla.

Osmo Kokko on siitäkin kiinnostava nimi, että hän ei ole hokenut puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon sanomisia ja oppeja kuin papukaija, kuten valtaosa Savo-Karjalankin ehdokkaista tekee.

Kuriositeettina mainittakoon, että Marjaana Mikkonen kiilasi viime vaaleissa Kokon ja ensimmäisen valituksi tulleen persun Kimmo Kivelän väliin. Mikkonen on nyt kuitenkin Vasemmistoliiton listalla.

Kokolle miinuksena todettakoon, että hänkin mainosti eilistä vaalitilaisuuttaan Hakkaraisen läsnäololla. Hyväksytkö Osmo siis Teuvon rikokset?

Asia ei luonnollisestikaan ole näin yksinkertainen.

Savosta Kokolle pistää kampoihin ainakin Minna Reijonen, joka niin ikään menestyi hyvin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Persut ovat nyt eri puolue kuin neljä vuotta sitten. Viime vaaleissa puolue sai vaalipiiristämme läpi kolme edustajaa, jotka kaikki siirtyivät puolueen hajaannuksen yhteydessä sinisiin.

Heistä Pentti Oinonen ei ehdolle enää lähde, ja Kari Kulmala sekä Kimmo Kivelä ovat ehdolla sinisten listoilla.

Karjalaisen kannatuskysely (25.11.) lupailee persuille nyt yhdeksän prosentin kannatusta, joka toisi yhden edustajapaikan.

Uusi maahanmuuttovastainen yhden asian liike voittaa yhden paikan. Tai sitten persut kokevat rökäletappion häviämällä kaksi paikkaa.

Kukin tehköön oman tulkintansa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi