Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Kotimaa

Poliisi: Kuolonkolarin Liperissä aiheuttanut kuljettaja oli yli kahden promillen humalassa

  • Jani Leinonen

Viime syyskuussa Liperissä vakavan kolarin aiheuttanut 19-vuotias mies oli tapahtumahetkellä 2,2 promillen humalassa, tiedottaa Itä-Suomen poliisi. Henkilöauton ja hevoskuljetusperävaunua vetäneen pakettiauton yhteentörmäys tapahtui Kuoringan kohdalla Kuopiontiellä. 

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan päätökseen. Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa, joten tapaus ei etene oikeuteen.

Onnettomuus tapahtui, kun Joensuun suunnasta tullut henkilöauto lähti mutkittelemaan ja osui lopulta Kuopion suunnasta tulleeseen yhdistelmäajoneuvoon. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esitutkinnassa suoritettujen kuulustelujen perusteella poliisi arvioi onnettomuuden syyksi sen, että henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan päihtymistilansa ja liian kovan tilannenopeuden takia.

Kuljettajaa epäiltiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi kuljettajaa epäiltiin kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta, koska vastaantulleessa pakettiautossa oli neljä henkilöä, jotka saivat jokainen eriasteisia vammoja.

- Osa vammoista oli erittäin vakavia ja osa saattaa olla jopa elinikäisiä, kertoo rikoskomisario Johanna Halttunen.

Hevoskuljetusvaunussa onnettomuushetkellä ollut hevonen selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä.

Aiemmin aiheesta:

Poliisi: Kuoringan aamuöisessä kuolonkolarissa menehtynyt on 19-vuotias joensuulaismies

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa