Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Kotimaa

Kevan kuntoutus kiinnosti aiempaa enemmän – tyypillinen asiakas yli 50-vuotias, hoitoalalla työskentelevä nainen

  • STT
Tietoisuus ammatillisesta kuntoutuksesta on lisääntynyt. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Tietoisuus ammatillisesta kuntoutuksesta on lisääntynyt. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Aiempaa useampi julkisen alan työntekijä hakeutui kuntoutukseen viime vuonna, kertoo työeläkevakuuttaja Keva.

Kaikkiaan Kevan ammatilliseen kuntoutukseen haki viime vuoden aikana lähes 4  600 työntekijää, mikä on noin kuusi prosenttia edellisvuotta enemmän. Yhteensä Kevasta annettiin noin 5  200 päätöstä oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen.

–  Tietoisuus ammatillisesta kuntoutuksesta on lisääntynyt, ja työpaikoilla kiinnitetään yhä enemmän huomiota työkyvyn tukemiseen. Työkyvyttömyyseläkehakemusten kasvulla saattaa olla myös vaikutusta kuntoutusmäärien kasvuun, sillä työkyvyttömyyseläkettä hakeneella on mahdollisuus saada ennakkopäätös oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen, kertoo kuntoutuspäällikkö Sirpa Reijonen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Myös iäkkäämmät henkilöt hakeutuvat ammatilliseen kuntoutukseen entistä enemmän, sillä työuran arvioidaan jatkuvan aikaisempaa pidempään, hän jatkaa.

Ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu niille, joiden työkyky on heikentynyt. Tarkoitus on löytää terveydentilalle paremmin soveltuvia työtehtäviä esimerkiksi työkokeilun tai koulutuksen avulla ja näin jatkaa henkilön työskentelyä.

Tyypillinen asiakas oli yli 50-vuotias nainen. Yleisimmin asiakkaat työskentelivät hoitoalalla.

Kuntoutuksen läpikäyneistä runsas kolme neljästä palasi takaisin työelämään tai oli työmarkkinoiden käytettävissä. Kuntoutuksen keskeytti noin joka kymmenes.

Kevan mukaan yhä useampi kouluttautuu ammatillisen kuntoutuksen aikana. Myös entistä useampi yli 60-vuotias on halunnut jatkaa työelämässä kuntoutuksen avulla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi