Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Ikääntyneiden hoivasta huolestunut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja eroaa – "Riittääkö rahoituspohja?"

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän rahahuolet vaikuttavat myös maakunnan keskussairaalaan. LEHTIKUVA / SAMULI IKÄHEIMO Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän rahahuolet vaikuttavat myös maakunnan keskussairaalaan. LEHTIKUVA / SAMULI IKÄHEIMO
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Eetu Salunen eroaa tehtävästään. Syyksi hän ilmoittaa yhtymän tiedotteessa sen, ettei tämän vuoden talousarvio riitä nykyisen palvelutason ja toimipisteverkon ylläpitämiseen.

–  Talousarviossa pysyminen edellyttää palveluverkon rankkaa karsimista ja satojen ihmisten irtisanomista. En usko, että tähän päästään julkisen sektorin pelisäännöillä. Olen erittäin huolissani siitä, riittääkö rahoituspohja ikääntyneiden hyvään hoivaan, Salunen sanoo tiedotteessa.

Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) kuvaa yhtymän tilannetta vakavaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meillä on rahoituspohjaa 40 miljoonaa euroa vähemmän kuin ikärakenne ja ihmisten sairastavuus edellyttäisivät. Toisaalta me olemme onnistuneet näinkin tiukassa raamissa tuottamaan palveluja niin erikoissairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa, Skinnari sanoo STT:lle.

Muutosjohtajan rekrytointi puoleksi vuodeksi

Valtakunnallinen tilanne eli alati ikääntyvä väestö ja laskeva syntyvyys näkyvät Skinnarin mukaan myös Päijät-Hämeessä.

–  On myös tunnustettava tosiasia, että meidän maakunnassamme ihmiset ovat keskimäärin sairaampia kuin muualla Suomessa. Se näkyy myös syrjäytymisessä ja mielenterveys- ja päihdeongelmissa, ja Päijät-Häme ei ole vieläkään pystynyt selättämään työttömyyttä sillä tavalla kuin muualla on onnistuttu.

Yhtymän hallitus päätti rekrytoida ulkopuolisen muutosjohtajan puoleksi vuodeksi. Hänen tehtävänään on tukea yhtymän hallitusta ja johtoryhmää muun muassa taloudessa ja johtamisessa.

Hyvinvointiyhtymään kuuluvat Päijät-Hämeen kunnat sekä Myrskylä ja Pukkila. Yhtymän alueella asuu yli 200  000 ihmistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi