Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Kotimaa

Uutissuomalainen: Kolmella neljästä työttömästä ajantasainen työllistymissuunnitelma

  • STT
Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257 000 työtöntä työnhakijaa, 39 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257 000 työtöntä työnhakijaa, 39 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Kolmella neljästä työttömästä oli vuoden alussa ajantasainen työllistymissuunnitelma, kertoo Uutissuomalainen. Kahdessa vuodessa on otettu suuri harppaus, sillä aluksi vain 20 prosenttia työttömistä oli haastateltu.

Haastatteluissa työttömälle laaditaan työllistymissuunnitelma. Haastattelut tehdään kolmen kuukauden välein. Hallitus lupasi vuonna 2016, että kaikki työttömät haastatellaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Uutissuomalaisen mukaan hallituksen tavoite jää saavuttamatta. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että realistinen tavoite on haastatella 80 prosenttia työttömistä. Monille haastattelu on tarpeeton, koska henkilö on pääsemässä töihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257  000 työtöntä työnhakijaa, 39  000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa