Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Kotimaa

Maahanmuuttovirasto ei myöntänyt terrorismirikoksista Turkissa tuomitulle kurdille turvapaikkaa – KHO katsoi miehen joutuneen vainon kohteeksi

  • STT
Asia palautui Maahanmuuttovirastolle turvapaikan myöntämiseksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Asia palautui Maahanmuuttovirastolle turvapaikan myöntämiseksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Terrorismirikoksista Turkissa tuomitulle turkkilaiselle kurdille olisi pitänyt myöntää turvapaikka, totesi korkein hallinto-oikeus tiistaina. Aiemmin maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus olivat hylänneet turvapaikkahakemuksen.

Mies oli tuomittu Turkissa muun muassa siksi, että hän oli julkaissut Facebookissa Kurdistanin työväenpuoluetta (PKK) tukevia kuvia ja kommentteja. PKK on taistellut vuosikymmeniä Kurdistanin itsenäisen valtion puolesta Turkin kaakkoisosissa. Turkin lisäksi muun muassa EU pitää PKK:ta terroristijärjestönä.

Miehelle langetettiin Turkissa kahden vuoden vankeustuomio terroristijärjestön propagandan levittämisestä ja terroristijärjestön jäsenyysrikoksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KHO piti vankeusrangaistusta kohtuuttomana suhteessa tekoon ja päätteli, että rankaisemista oli pidettävä vainona. Se kumosi Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset ja palautti asian Maahanmuuttovirastolle turvapaikan myöntämiseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa